Hai, Guvern, că poți, dacă vrei! Salvarea COS e trecută, negru pe alb, în programul de guvernare!

Actuala coaliție de guvernare și-a asumat salvarea Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște chiar în Programul de Guvernare, la pagina 45.

 Cu toate acestea, salariații așteaptă de două luni semnătura ministrului Claudiu Năsui pe un aviz de principiu privitor la demararea procedurii de dare în plată

 Deocamdată ministrul nu a semnat documentul care poartă însă semnătura ministrului Energiei, Virgil Popescu  și a secretarului de stat, Daniela  Nicolescu. Acestea însă nu sunt suficiente.

Astăzi  100 de salariați ai Combinatului au protestat sub ferestrele ministrului economiei. Năsui nu s-a întâlnit cu reprezentanții sindicatului, motivând absența prin faptul că era la votul pe buget din Parlament. În cursul acestei zile va avea însă loc o întâlnire în coaliția de guvernare în care se va discuta și problema COS.

Aproximativ 1000 de salariați sunt la acest moment în preaviz de concediere colectivă. Ei așteaptă semnătura ministrului, una istorică. Combinatul ar fi prima societate de la care statul poate recupera datoriile la buget prin preluarea activelor funcționale. În acest moment există doi investitori privați interesați de un parteneriat public privat pentru producția de oțel la Târgoviște.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro