Ploiești Shopping City și Școala de Flori au creat o pădure în mall, în cadrul inițiativei de încurajare a colectării selective „Natura unui MULȚUMESC”

Ploiești, 26 februarie 2021 – Pentru a atrage atenția asupra nevoii unui comportament responsabil și prietenos față de natură, Ploiești Shopping City a creat în centrul comercial un colț de pădure, cu ajutorul floriștilor de la Școala de Flori. Proiectul face parte din campania „Natura unui MULȚUMESC”, prima inițiativă de colectare selectivă și administrare a deșeurilor la sursă a unui centru comercial din Ploiești.

 

Pentru realizarea pădurii din mall, echipa de floriști, condusă de Ileana Militaru, a folosit 1000 de bulbi de primăvară (zambile, lalele, muscari, narcise albe, narcise galbene, ghiocei, primule, erica, calluna) și 200 metri pătrați de mușchi de pădure. Așadar, în următoarele luni, copaci naturali și flori proaspete vor întâmpina vizitatorii Ploiești Shopping City cu parfum de primăvară în semn de mulțumire pentru implicarea în campania de colectare selectivă a deșeurilor și atitudinea responsabilă față de mediul înconjurător.

 

Natura unui MULȚUMESC

 

Ploiești Shopping City a implementat începând cu luna ianuarie 2021 prima inițiativă de colectare selectivă și administrare a deșeurilor la sursă într-un centru comercial din Ploiești. Desfășurată sub conceptul Natura unui MULȚUMESC, campania dă voce beneficiarilor direcți: Apa, Pădurea, Orașul și pune publicul față în față cu schimbările pe care colectarea selectivă le poate aduce concret în fiecare dintre cele trei medii.

 

Natura unui MULȚUMESC este o campanie de conștientizare și educare, adresată atât clienților, cât și magazinelor din centrul comercial, și încurajează comportamentul responsabil față de mediul înconjurător. În calitate de promotor al inițiativelor pentru protecția mediului, Ploiești Shopping City își propune educarea publicului pentru un stil de viață prietenos cu natura.

 

În prima etapă a proiectului, în Ploiești Shopping City s-au instalat recipiente de colectare selectivă compartimentate după tipul de deșeu: hârtie și carton, plastic și metal, sticlă, deșeu menajer. Prin realizarea procesului de colectare selectivă, clienții centrului comercial pot contribui la reducerea consumului de energie, reducerea poluării, păstrarea unui mediu curat și reducerea cantităților de deșeuri depozitate, cu efecte pozitive vizibile și imediate asupra orașului și a naturii.

 

În cea de-a doua etapă a proiectului, în zona de food court a mall-ului a fost implementat un sistem de colectare selectivă pentru reciclarea corectă a deșeului menajer și reducerea plasticului, o strategie proactivă de colectare a deșeurilor la sursă. Bazată pe regula celor 4R: Refolosește, Redu, Reciclează, Repetă!,  inițiativa va fi un exemplu de economie circulară și un mod eficient de a proteja mediul, prin reducerea cererii pentru resurse naturale noi și conservarea resurselor limitate neregenerabile.

  

#ResponsiblyTogether

 

Proiectul Natura unui MULȚUMESC este comunicat sub platforma de responsabilitate socială #ResponsiblyTogether (Responsabili, Împreună) și reprezintă angajamentul Ploiești Shopping City pentru dezvoltarea și susținerea comunității. Aceasta va reuni toate inițiativele centrului comercial, dedicate pilonilor de sustenabilitate precum educația, comunitatea și protecția mediului.

 

Mai multe detalii pe https://www.ploiestishoppingcity.ro/   și pe pagina de Facebook.

 

Despre Ploiești Shopping City

Ploiești Shopping City, primul și cel mai mare centru comercial din județul Prahova, are o suprafață închiriabilă de 46.500 m2 și pune la dispoziția clienților săi aproximativ 2.000 locuri de parcare. Mall-ul găzduiește unul dintre cele mai mari cinematografe din afara Capitalei, cu 12 săli de proiecție dintre care 7 sunt dotate cu tehnologia 3D, dar și peste 100 de magazine, mix-ul de chiriași incluzând branduri internaționale precum Zara, H&M, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Adidas, Starbucks, Tezyo, LC Waikiki, Intersport, Noriel, BSB, și multe altele. Ploiești Shopping City este un proiect dezvoltat de Carrefour Property Romania împreună cu NEPI Rockcastle.

Distribuie:

Adrian Codreanu

Specialist webdesign si promovare social media.


Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro