Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Facilitățile fiscale care se acordă în domeniul construcțiilor, propuse și pentru agricultură

Un grup de parlamentari PSD propun extinderea facilităților fiscale acordate în prezent domeniului construcțiilor să fie extinse și domeniului agriculturii, pisciculturii, industriei alimentare și silviculturii. “Considerăm că acest regim de impozitare aplicat în domeniul construcțiilor, care duce la mărirea salariului net pentru salariați, ar trebui aplicat și în sectorul agriculturii, pisciculturii, industriei alimentare și silviculturii. Activitățile principale din mediul rural sunt, în acest moment, cele din agricultură, pescuit, industrie alimentară și silvicultură. Munca din agricultură nu este cu nimic mai prejos, ca nivel de dificultate, decât munca din construcții” a explicat deputatul Marian Țachianu, un cunoscător al domeniului agricol.

Inițiatorii propunerii modificării legislative mai spun și faptul că din cauza condițiilor de muncă, care se desfășoară aproape tot anul sub cerul liber în condiții de temperatură foarte ridicate sau foarte scăzute. Acestor condiții li se adaugă și cele legate de calitatea aerului (mirosuri, praf, substanțe chimice) sau riscul transmiteri unor boli de la animale la oameni sau riscul intoxicării cu pesticide sau alte substanțe.

“Acest sector agricol, care satisface prima cerință a societății umane, și anume hrana, trebuie să beneficieze cel puțin de aceleași condiții/facilitate de salarizare precum sectorul construcțiilor care satisface ce-a dea doua cerință a oamenilor, aceea de a avea un acoperiș asupra capului. Un om flămând n-are energie să ridice o casă” se arată în propunerea semnată de 86 de senatori și deputați.

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media