EXPEDIȚIA EUROPEANĂ A SELENEI – ZIUA A TREIA

Jurnal de bord / Ziua 3

După ce a dormit destul de mult în mașină, la cazarea minunată de la ”Grand Felix”, din Cracovia, Selena s-a uitat la televizor și abia a ”ALȚIPIT” un pic, conform spuselor ei. În realitate a dormit neîntoarsă, iar dimineață era doldora de energie. Primele ei cuvinte de luni au fost ”E greu să fii Selenă”, adică nu i-ar fi oricui la îndemână să aibă mereu această energie pozitivă.
Am pus cap-compas Centrul Istoric al Cracoviei și am ajuns într-o lume a turismului adevărat și civilizat. Prima deplasare spre Market Place am făcut-o cu cu un drăguț de automobil electric. Am vizitat acest adevărat tărâm de vis din Capitala Culturală a Poloniei. Multe obiective cuprinse în Patrimoniul Mondial al UNESCO ( Orașul Istoric / cel mai reprecentativ centru istoric din întreaga Polonie, Castelul Wawel, Drumul Regal, Barbakana și multe altele ). Am pornit, apoi spre Oswecim ( Auschwitz, așa cum este mai bine cunoscut ). Pe drum ne-am oprit la un parc de distracții de dimensiuni fabuloase, construit pe Fonduri Europene.

selena (1)

selena (2)

selena (3)

I-am spus, pe înțelesul vârstei ei, Selenei, istoria neagră de la Memorialul Auschwitz și i-am ferit privirile de locurile cu cea mai maire încărcătură emoțională. În schimb Viorica, Lăcrămioara și Costin au avut lacrima gata să izbucnească. Eu am rememorat faptul că am văzut prima oară aceste locuri în urmă cu 25 de ani. Am făcut și o ședință de prexentare a iilor noastre, de care suntem atât de mândri. Mulțumim societății ”Portul Popular”, care prin brandul ”I-motive” ( dezvoltat pe Fonduri Structurale Europene ), sprijină Expediția Europeană a Selenei.
Apoi am pornit spre următorul obiectiv de pe agenda noastră: orașul Biala Podlaska, de la granița cu Republica Belarus. Pe drum, Selena a mai emis următoarele ”perle”: ”Gura mea își vede de treaba ei”,și, vorbind către către GPS – ”Ia nu-l mai stresa pe tati cu Ați depășit limita de viteză!, că știe el ce face…”. A primit o păpușică roz pe care a botezat-o Rozeta. Am parcusr și astăzi în jur de 550 de kilometri, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns cu bine la hotelul ”Mixbud” din Biala Podlaska. Trebuie să facem o precizare: toate cazările au fost rezervate pe booking.com și au fost minunate. Spunem aceasta pentru cei care se pregătesc de vacanță.Noapte bună, prieteni! Selena vă transmite tuturor câte un pupic”

selena (9)selena (8)selena (6)selena (5)selena (4)

Citeşte şi

EXPEDIȚIA EUROPEANĂ A SELENEI – ZIUA A DOUA

EXPEDIŢIA EUROPEANĂ A SELENEI! JURNAL DE CĂLĂTORIE – ZIUA 1

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro