Expediția europeană a Selenei – Ziua a doua

Duminică, 6 iulie, deșteptarea pentru ”corpul expediționar” s-a dat la ora 06,15. Selena s-a trezit, ca de obicei. cu zâmbet și – după micul dejun- ne-am luat rămas bun de la gazda noastră și am pornit către Vama Borș. Un vameș simpatic ne-a urat succes și ne-a întrebat dacă nu avem pentru nepoțica lui un CD cu Selena. I-am oferit cu drag un DVD. Ungaria este senzațională: curată, bine îngrijită și aranjată cu bun gust. Prima escală  am făcut-o în Debrecen, unde am vizitat centrul istoric, am făcut ședințe foto și am băut o cafea de taină la terasa mall-ului ”Debrecen Plaza”, un loc cu lărgime și cu spirit de shopping.

selena ziua2 (7)

 Am ajuns, apoi, la Tokaj, patria vinului maghiar (și nu numai, pentru că am văzut că podgoriile se prelungesc și în Slovacia. Ne-am plimbat pe malul Tisei, am urcat la Cruce și am văzut ustensile vechi folosite la fabricarea vinului.

selena ziua2 (10)

Am trecut, fără formalități vamale, în Slovacia, pe la ora 15,oo și, după o ședință foto a Selenei într-un lan de grâu și unul de floarea-soarelui, am ținut drumul drept spre Kosice. Centrul vechi ne-a impresionat peste măsură.

selena ziua2 (8)

Impozanta Catedrală Sf, Elizabeta, a cărei construcție a început în anul 1380, Turnul Orașului, clopotul turnat în anul 1557 și care cântărește 5 tone, clădirea Teatrului, totul ne-a dat aripi.

selena ziua2 (5) selena ziua2 (4) selena ziua2 (6)

selena ziua2 (3)

Selena a înmagazinat o mare cantitate de informație, dar nu uită nici o clipă să coloreze aceasta cu joacă. Am traversat o mică parte din lanțul munților Tatra și, aproape pe neștiute, am trecut în Polonia.

selena ziua2 (9)

Am străbătut 150 de kilometri de munte, deal și câmpie și am ajuns, după lăsarea serii, în Cracovia. Cazarea noastră este la Hotel ”Grand Felix”, iar totul este minunat. Selena a fost mai ”zgârcită” în perle astăzi (a pus numele unei păpuși Curcubeea și a jucat fazan și Jocul animalelor ), în schimb Costin, tăticul ei, a spus ”Selena ia flori numai de la spălătorie”. A vrut să zică ”De la florărie”, dar a ieșit altceva. A fost o zi obositoare, cu treceri prin România, Ungaria, Slovacia și Polonia, și cu un total de 540 de kilometri străbătuți. Noapte bună și vise…europene!

Echipa Selenei!

Publicația Gazeta Dâmboviței este partener media al acestei expediții, care nu beneficiază de fonduri publice. Colectivul redacțional îi urează mult succes Selenei!

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro