Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Deputatul Marian Țachianu susține acordarea de sprijin IMM-urile afectate de majorarea prețurilor

Anul 2021 va fi şi el un an dificil pentru IMM-urile din România, anul în care multe întreprinderi , vor trebui să găsească soluţii pentru plata datoriilor rostogolite, restanţe din anul trecut. De asemenea, acest sector, tot în anul 2021, se va confrunta cu prelungirea pandemiei, creşterea inflaţiei, dinamica cursului valutar, creşterea preţului la energia electrică şi gaze naturale şi în special, dacă nu se iau măsuri, cu reducerea ajutorului oferit de stat. Se aşteaptă ca numărul insolvenţelor să crească semnificativ fiind posibil un nivel al insolvenţelor apropiat cu cel înregistrat în urmă cu 10 ani. Un sondaj recent efectuat de către CNIPMMR în rândul antreprenorilor relevă cifre îngrijorătoare, 6,3% dintre aceştia spunând că vor intra în insolvenţă în perioada imediat următoare, iar 27% că vor reduce numărul angajaţilor. În aceste condiții un grup de parlamentari PSD propune sprijin financiar din partea statului pentru IMM-urile afectate de creșterea prețurilor.

“Propunerea noastră este susţinerea financiară a IMM-urilor a căror activitate este afectată de creşterile de preţuri şi tarife la energie, gaze naturale şi combustibil printr-un ajutor nerambursabil pentru acoperirea unei părţi din cheltuielile suplimentare ocazionate de creşterea de preţuri şi tarife cât şi/sau printr-o alocare financiară nerambursabilă deductibilă  din impozitul pe cifra de afaceri sau impozitul pe profit, astfel. Ajutor nerambursabil ar urma să fie de 50% din cheltuielile suplimentare, iar  alocare financiară nerambursabilă deductibilă din impozitul pe cifra de afaceri sau, după caz, din impozitul pe profit sau impozitul pe cifra de afaceri datorat anual de beneficiar, pe o perioadă de cel mult 3 ani, până la acoperirea a 50% din cheltuielile suplimentare eligibile.

 Alocarea financiară nerambursabilă deductibilă ar putea fi solicitată şi de IMM-urile care beneficiază sau au beneficiat de sprijin prin alte scheme de ajutor de stat.  Beneficiare ale măsurilor financiare de sprijin sunt IMM-urile definite conform Legii 346/2004, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt afectate de creşterile preţurilor la energie electrică, gaze naturale şi combustibili și nu au restanţe la plata contribuţiei angajaţilor către bugetul de pensii şi bugetul de sănătate.” a explicat deputatul social democrat, Marian Țachianu.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media