DÂMBOVIŢA: Elevă foarte bună, eliminată din Bac! Comisia spune, fără probe, că o parte din lucrare ar fi fost înlocuită pe drum

Şoc în familia unei eleve din Titu, după publicarea rezultatelor. Tânăra a fost eliminată din examenul de bacalaureat la istorie, deşi se aştepta la o notă foarte bună. Povestea pare desprinsă din filme de acţiune.

Ana Maria Ioniţă a terminat clas a XII-a cu media 9,87. Familia, deşi are mari greutăţi financiare, a investitul totul în educaţia ei, după ce acum 20 de ani a pierdut un alt copil. La afişarea rezultatelor, tinerei i s-a făcut rău. Pare ca eliminată din examen la proba de istorie. Lucrarea ei a fost declarată fraudată de comisia din Bucureşti, pentru că conform acestora scrisul de pe pagina 2 şi 3 ar fi altul. Explicaţia profesorilor este, însă, halucinantă. Pentru că lucrarea a fost sigilată corespunzător la Târgovişte, iar probele video din timpul examenului arat că tânăra a scris tot timpul şi nu existau suspiciuni asupra ei, comisia din capitală, spun părinţii copilului, consideră că cele două pagini au fost înlocuite în timpul transportului. Ceea ce practic este imposibil.

Ni s-a spus că pe drum a fost schimbată pagina a doua şi a treia. Că este alt scris. Lucrarea a fost sigilată. Noi ne aşteptam la nota cea mai mare la istorie. … Noi suntem o familia modestă. Noi nu avem bani ca să putem să facem ştiu eu ce înţelegeri. Noi abia ne ducem traiul. Tot ce avem am investit în copil„. a declarat pentru Gazeta Dâmboviţei, Florin Ioniţă.

Inspectoratul şcolar, oficial nu poate face. Am fost la comisia de evaluare, ca să le explic că pot evalua lucrarea şi apoi să facă o cercetare, în uram căreia dacaă se va dovedi frauda să ia o decizie. Convingerea mea e, sută la sută, că aceşti elevi nu au făcut nimic în neregulă. Este un caz similar şi la Moreni. Nu ştiu cum se mai poate îndrepta acum.”  a precizat Sorin Ion, inspectorul şef ISJ Dâmboviţa. O altă decizie în cazul eliminării o poate lua doar comisia care a stabilit acest lucru.

Familia fetei a angajat un avocat pentru a-şi susţine cauza şi a formulat un memoriu către Ministerul Educaţiei. Ana Maria a obţinut calificative de utilizator experimentat la limba română şi informatică, 7,75 la proba scrisă de la limbă română, pentru care urma să facă contestaţie, şi 9,5 la geografie.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro