Chinezii evaluează posibilitatea de a investi la Lungulețu, în „patria cartofului”

O fabrică de amidon și depozite pentru cartofi sunt cele două tipuri de investiții pentru care Camera de Comerț România China ia în calcul să investească la Lungulețu. Astăzi, Richard Wang, secretarul Executiv al Departamentului identificare și valorificare potențiali parteneri a Camerei a discutat cu lungulețenii în cadrul unui eveniment organizat de candidatul PSD din localitate, Ionuț Lăscaie. „Am venit astăzi aici pentru  a studia posibilitățile pentru construirea unei fabrici de amidon și a unui centru de colectare a legumelor, a cartofului. Sper să fie o șansă și pentru investitorii din China și pentru producătorii de aici„ a spus reprezentantul Camerei.

Pentru investiții în domeniu este însă nevoie și de  altă mentalitate la nivelul comunității. Mai exact de reîntoarcerea la un concept mai vechi, hulit multă vreme – Cooperativa Agricolă:

Avem doare, avem pământ, avem potențial și nu avem desfacere la cartof. Acea parte a cartofului care nu se va vinde la preț rezonabil va fi preluată de fabrica de amidon. Pentru legume se va face un depozit de preluare, sortare și distribuire. Acesta este viitorul. Rugămintea ea este ar fi ca și dumneavoastră, producătorii, să vă organizați în cooperative agricole de producție, pentru desfacere, să fiți organizați pentru ca așa să puteți să negociați și preluarea motorinei, și a îngrășămintelor și să și puteți vinde la supermaket-uri și la depozit produsele.„ a explicat în cadrul întâlnirii, primarul în exercițiul Vlad Ion.

Prezent la eveniment, deputatul Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița și candidat al formațiunii pentru președinția CJD a declarat că parlamentarii formațiunii vor susține, în sprijinul agricultorilor, extinderea programului Rabla și al Tractoare, pentru ca oamenii să poată achiziționa utilaje noi.

Este un moment important pentru județul Dâmbovița, nu doar pentru zona Lungulețu. Am stabilit împreună cu domnul primar Ion Vlad, cu Ionuț Lăscaie, candidatul PSD pentru primărie, cu colegii mei parlamentari, și cu oaspeții noștri,câteva puncte de interes pentru zona de sud a județului. În primul rând, în ultimii zece ani am tot vorbit despre un depozit de legume, un depozit care se dorea a fi construit pe 50 ha, nici până acum nu îl avem. Aici vorbim și de Lungulețu și de altele, Slobozia Moară, Poiana, Odobești, Brezoaele ajungând până la Băleni. Noi am discutat astăzi despre un proiect mai mic, să găsim înțelegere între localitățile Lungulețu, Potlogi, Slobozia Moară, pentru a identifica un teren pentru amplasarea depozitului.

În al doilea rând, pentru producători, dorim să realizăm toate căile privind infrastructura rutieră.

Nu în ultimul rând, noi parlamentarii, vrem să inițiem un proiect de lege prin care să extindem Programul Rabla și la tractoare și utilaje agricole. Foarte important pentru această zonă, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să schimbe utilajele agricole.

Sunt câteva proiecte pe care ni le-am propus. Eu voi avea un singur gând pentru această zonă, vreau să vă sprijin, acest lucru se poate face în colaborare între autoritatea publică locală și Consiliul Județean Dâmbovița. Cu siguranță mă voi apleca  asupra tuturor problemelor din această zonă și voi duce la bun sfârșit proiectele pe care noi le-am gândit.”

„Este o zi importantă pentru localitatea noastră și cred că oamenii de lângă mine girează acest lucru pentru că în Lungulețu se vor face lucruri bune. Mă bucur că ați înțeles că ceea ce am făcut astăzi este un câștig pentru rodul muncii noastre”  a spus în finalul întâlnirii organizatorul acesteia Ionuț Lăscaie, candidat PSD pentru primăria localității.

La eveniment au luat parte și deputatul Carmen Holban, senatorul Titus Corlățean, vicepreședintele Camerei de Comerț România China, Corneliu  Vișoianu, Ionuț Săvoiu, alături de reprezentanți ai comunității locale.

…………………..

Material realizat la comanda PSD Dambovita. Cod unic mandatar financiar: 21200019

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro