Bucurie în Mișcare Târgoviște a adus mii de iubitori ai mișcării împreună, în Parcul Chindia

Distribuie:

Asociația 11even și Kaufland România, în parteneriat cu Asociația Județeană Sportul pentru Toți, au organizat în 1 și 2 iunie festivalul „Bucurie în Mișcare Târgoviște”. Evenimentul a ajuns în premieră la Târgoviște anul acesta, mulțumită celor care s-au mobilizat și au adunat puncte pentru orașul lor, postând pe rețelele de socializare poze și filmulețe cu ei în competiția „Hai în Pauza de Mișcare”.

Evenimentul din acest an a fost organizat împreună cu o serie de susținători ai mișcării din Târgoviște, asociații, ong-uri, cluburi sportive și autorități locale și a beneficiat de implicarea unei echipe de 40 de voluntari. Organizatorii estimează că peste 2.500 de persoane au trecut prin spațiul dedicat evenimentului și au participat la activități, în cele două zile de festival.
Deschiderea evenimentului a avut loc în forță, cu un cros la care au participat în jur de 750 de copii de la școli din Târgoviște, dar și din localitățile învecinate. Înainte de festivitatea de premiere, la care au participat primarul orașului Târgoviște, Daniel Cristian Stan și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, participanții au avut ocazia să-l întâlnească pe campionul olimpic Ivan Patzaichin, care este ambasador Bucurie în Mișcare. Sportivul român cu cele mai multe medalii – 4 de aur și 3 de argint la Jocurile Olimpice și 22 de titluri la Campionatele Mondiale – Ivan Patzaichin a povestit despre satul în care s-a născut, Mila 23, despre momentul în care a decis că va deveni campion olimpic și despre cele mai importante momente din cariera sa. La final s-a fotografiat cu fanii, a împărțit autografe și i-a felicitat, la festivitatea de premiere, pe cei care au urcat pe podium la cros.

În prima zi de festival au ajuns la Târgoviște 90 de copii din mediul rural, de la școlile din Budeasa, județul Argeș și Perșinari și Doicești, județul Dâmbovița, care au primit cadou o excursie de o zi la Bucurie în Mișcare, drept răsplată pentru că au participat la competiția „Fă mișcare în pauza mare”. Copiii de la Budeasa au făcut și o demonstrație de Zumba la scenă, animânt spiritele după festivitatea de premiere de la cors. La nivel național, peste 1300 de elevi din 31 de școli de la sat vor participa la cele 13 festivaluri Bucurie în Mișcare organizate anul acesta și se vor alătura, astfel, zecilor de mii de copii, tineri și adulți așteptați să ia parte la una din cele mai mari campanii de promovare a mișcării din țara noastră.
Festivalurile Bucurie în Mișcare se desfășoară anul acesta după următorul program:
4-5 mai – Timișoara
11-12 mai – Craiova și Roman
18-19 mai – Galați și Arad
25-26 mai – Râmnicu-Vâlcea
1-2 iunie – Constanța, Reșița și Târgoviște
8-9 iunie – Bacău și Satu Mare
15-16 iunie – Sighetu Marmației și Alexandria
Organizate în colaborare cu parteneri locali – organizații neguvernamentale și instituții care promovează sportul/mișcarea – festivalurile propun multiple activități interactive: demonstrații din diverse ramuri sportive, dansuri, fitness, terenuri de basket și mini-fotbal, tenis de masă, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, slow biking, mini-alergare, tenis cu piciorul, badminton, volei etc. Pe lângă deja tradiționalele clase de fitness pe ghete de sărituri, scoase „în stradă” grație unui parteneriat cu Kinga Sebestyen, fondatoarea Kangoo Club Romania, evenimentele propun anul acesta demonstrații de aikido, organizate cu sprijinul Fundației Române de Aikido Aikikai.

Despre Bucurie în Mișcare

Construim comunități mai puternice, mai sănătoase, mai fericite

Nu facem suficientă mișcare – mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice. Nu mai știm să ne conectăm – socializarea din curtea blocului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitățile afară – în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în faţa unui ecran (calculator sau televizor).

Programul Bucurie în Mișcare s-a născut pentru a ne aminti că și cele mai complicate probleme au soluții simple și se bazează pe faptul că comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure, iar oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât comunitățile în care activitatea fizică nu este o prioritate.
Lansat în 2012, programul înseamnă acum evenimente cu zeci de mii de participanți derulate în peste 40 de orașe din România și Republica Moldova și proiecte speciale care dau o dimensiune concretă misiunii noastre de a contribui la dezvoltarea unor comunității mai puternice, mai sănătoase, mai fericite.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro