Brutăria Câmpeanu produce pâine de secară, cu maia naturală, recomandată în cazul diabetului, dar şi în curele de slăbire

Între sortimentele de pâine cu maia naturală, fără drojdie, oferite de Brutăria Câmpeanu din Târgovişte, de pe Calea Domnească, pâinea cu secară prinde tot mai mult teren în preferinţele clienţilor,  pentru efectele benefice aspra sănătăţii, pe care le are pâinea cu maia, dublate de cele oferite de secară, o sursă sigură de fibre, care oferă 18% din necesarul de nutrienţi de care orgaismul uman are nevoie zilnic.

Nutriţioniştii recomandă o masă de secară, sub formă de pâine sau cereale, de şase ori pe săptămână, pentru normalizarea colesterolului, a glicemiei şi evitarea problemelor cardiovasculare. Consumul de pâine albă a fost asociativă de studii medicale cu diabetul zaharat, în timp ce pâine de secară poate fi consumată fără nici un risc şi de către persoanele diagnosticate cu diabet,  de cele care au intoleranţă la gluten, dar şi de cele supraponderale, în cazul cărora reduce riscul apariţiei diabetului. Prin conţinutul bogat în magneziu, secreţia de insulină a organismului este diminuată prin consumul pâinii de secară , tocmai de aceea secara poate fi considerată medicamentul natural pentru persoanele care suferă de diabet.

Nutriţioniştii recomandă pâine cu secară şi în cazul curelor de slăbire. Consumul de pâine de secară  induce rapid senzaţia de saţietate, astfel că persoanele care aleg acest tip de pâine nu vor mai simţi nevoia să consume în exces alimente, de cele mai multe ori nesănătoase.

Deşi nu este uşor, Brutăria Câmpeanu din Târgovişte, de pe Calea Domnească, nr.321, mizează  pe sortimentele de pâine cu maia naturală, fără drojdie, coapte ecologic în brutăria artizanală, care aduc beneficii pentru sănătate. Pe lângă gustul mai bun şi mai complex, pâinea cu maia are un indice glicemic mai scăzut decât pâinea făcută cu drojdie neutralizează acidul fitic din cereale, responsabil pentru împiedicarea absorbției minerarelor de către corpul uman, pâinea dospită cu maia ajută la repopularea tractului intestinal cu bacterii bune, îmbunătățind astfel digestia, spre deosebire de drojdia comercială, maiaua nu favorizează dezvoltarea candidei în organism.

Apă, făină şi sare sunt ingredintele necesare pâinii cu maia natrală fara drijdie. În timp ce pâinea comercială poate să conţină peste 20 de ingrediente, pâinea dospită din aluat vechi sau pâinea din maia nu are aditivi, coloranţi, conservanţi, amelioratori şi potentiatori de gust sau substanţe de îngroşare, conţinând doar apă, făină şi sare.

Pentru comenzi: 0720909565

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro