APIA Dâmboviţa: În luna ianuarie 2020 se depun cererile pentru motorina utilizată în agricultură,  trimestrul IV / 2019

În luna decembrie 2019, la APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa s-au înregistrat 395 de solicitări pentru obţinerea acordurilor de finanţare pentru anul 2020

În atenţia fermierilor dâmboviţeni! În cursul lunii ianuarie 2020 se depun cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură,  trimestrul IV  / 2019. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă  pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dâmboviţa beneficiarii trebuie să depună cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate  si copiile facturilor de achizitie. Cererea de acord prealabil  pentru finanţare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementată  prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014, respectiv 2015-2020 inclusiv.

În luna decembrie 2019, la APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa s-au înregistrat 395 de solicitări pentru obţinerea acordurilor de finanţare pentru anul 2020. În conformitate cu prevederile OMADR 263/2017, cererea de acord pentru finanțare pentru 2020 se poate depune și în cursul anului calendaristic pentru care se solicită ajutorul de stat prin rambursare. În cerere se menționează perioada/perioadele pentru care se solicită acordul pentru finanțare. Cantitățile de motorină pentru care se emite acordul se determină pentru perioada următoare lunii în care se depune cererea de acord pentru finanțare, rămase până la sfârșitul anului. Cantitatea de motorină determinată se calculează prin înmulțirea lunilor rămase până la finele anului începând cu luna următoare lunii de depunere a acordului cu consumul, rezultat în urma raportului dintre consumul normat și numărul total de luni ale anului.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro