AMR 30 de zile! Adrian Țuțuianu ne spune într-o lună cu ce partid merge mai departe

Adrian Țuțuianu nu va continua ca parlamentar independent. Acesta a susținut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că este dorit de toate partidele, dar că se va gândi o lună. Fostul lider PSD Dâmbovița vrea să construiască o alternativă la … PSD. Ieri, Victor Ponta, celălalt constructor de alternativă la PSD,  a recunoscut că a avut discuții cu acesta, dar nu a dezvăluit care au fost concluziile acesteia. Pe cei doi îi leagă conflictul deschis cu Liviu Dragnea.

Inițial, Adrian Țuțuianu era optimist în privința  șanselor de reîntoarcere în PSD. Optimismul s-a estopmat cu timpul, iar astăzi, senatorul recunoaște că ar putea renunța la litigiu, mai ales că nu vede posibilă înlocuirea, prea rapidă, a lui Dragnea de la șefia Partidului Social Democrat. Astfel că va alege alt drum politic.

Eu nu am bătut la uşa nimănui, dar la uşa mea au bătut toţi. Am discutat cu toate partidele politice, cu conducerea lor naţională, la iniţiativa acestor partide politice… Fiecare mi-a făcut o ofertă pe care o analizez, pentru că sunt două lucruri de spus aici.

În primul rând dacă doreşti să faci politică nu poţi să faci politică de succes de unul singur. În al doilea rând, când ai mai multe soluţii la o problemă trebuie să analizezi şi primul criteriu după care analizez eu este prin raportare la cei 20 de politică pe care i-am făcut. Nu pot să neg existenţa de 20 de ani şi să ţintesc doar să  fiu pe un post de deputat sau senator la alegerile viitoare, ci eu mă gândesc cum să construiesc alternativă politică la ceea ce este astăzi Partidul Social Democrat. Nu am luat o decizie pentru că decizia este dificilă.

V-am spus luna trecută că am dificultăţi astăzi de a mă poziţiona împotriva PSD-ului, după 20 de ani, deşi de foarte multe ori greşelile pe care le fac cei care conduc azi partidul sunt de neadmis. Când voi decide? După ce analizez mai întâi de toate cum merg dosarele pe care le am în instanţă, este prima analiză. La momentul acesta sunt într-un blocaj total, să văd dacă măcar primesc un termen, după o lună de zile, la Tribunalul Dâmboviţa în dosarul de anulare. Dacă voi constata că blocajul acesta continuă şi nu este util să pierd doi ani din viaţa mea judecându-mă cu Liviu Dragnea, la un moment dat voi decide că poate e mai bine să renunţ la litigii şi să mă duc să-mi văd de drumul meu.

În al doilea rând trebuie să facem analiza evoluţiilor politice din PSD, pentru că e clar dacă Liviu Dragnea este în 2020 în continuare liderul partidului, pentru că nu prea mai are cine să-l conteste, eu nu o să am nicio şansă să pot să-mi continui activitatea politică…

În al treilea rând sigur că mă uit şi la criteriile de natură ideologică. Nu am luat o decizie. Când am să iau decizia o s-o anunţ eu. Sunt onorat de propunerile pe care mi le-au făcut toate partidele politice importante din România. Voi încerca să-mi continui activitatea politică pentru că eu cred că mai am multe lucruri de spus şi de făcut… şi voi face activitate politică la nivel serios, nu doar ca să-mi asigur un post de deputat în anul 2020. Intru în bătălia politică cu intenţia de a construi sau de a ajuta la construcţia unei forţe politice serioase în judeţ, indiferent ce decizie voi lua……

Este în logica lucrurilor, dacă nu intri în competiţie alături de cineva în 2019 când sunt alegerile europarlamentare şi prezidenţiale nu vine nimeni în 2020 să-ţi spună că eşti băiat frumos şi că e bine să te alături echipei. Deci îmi mai rezerv luna aceasta de meditaţie, văd cum merg dosarele, discut cu colegii mei din PSD, cu membrii de partid, dar şi cu toţi primarii pentru că o să vină anul 2020 nu aş vrea să-mi spună cineva că nu l-am întrebat despre direcţia în care merg… Voi alege drumul pe care eu cred că mă pot exprima cel mai bine din punct de vedere politic”, a declarat Adrian Ţuţuianu într-o conferință ținută la sediul cabinetului parlamentar.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro