Amenzi uriașe, în iunie, de la ITM Dâmbovița! Un angajator prins că își plătea oamenii sub salariul minim

În cursul lunii iunie 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate  controale în urma cărora  angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 363.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 21 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare în activități de: alimentație publică, comerț, construcții.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 92 controale efectuate, 170 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 86 angajatori sancționați, 170 sancțiuni contravenționale.

 

Inspector şef

Marius Lixandru

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro