Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Alegeri 2016: Ciprian Prisăcaru, protocol de colaborare cu iubitorii de câini din Târgoviște

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă atipice, organizată în Parcul Chindia, candidatul PNL la Primăria Târgoviște, Ciprian Prisăcaru, a atras atenția asupra problemei câinilor fără stăpân, cu care se confruntă municipiul. Alături de acesta și echipa sa, au fost reprezentanți ai iubitorilor de câini din Târgoviște, cu care Prisăcaru a semnat un protocol de colaborare.

Este vorba despre Asociația Suflețel, condusă de Mariana Vasilescu și Cristina Păun, și Asociația Câinii salvați din Târgoviște, reprezentată de cetățeanul de origine german Daniel Domalski.

Scopul acestui protocol este, așa cum a declarat Prisăcaru, transformarea orașului Târgoviște într-un oraș liniștit și sigur, însă fără maltratarea câinilor fără stăpân, care trebuie sterilizați și adoptați.

E o problemă despre care s-a discutat mult de-a lungul timpului, dar nu s-a făcut nimic. Nicio administrație de până acum nu a făcut nimic în ceea ce privește problema câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Târgoviște. Nicio administrație de până acum nu a avut un dialog cu oameni care se preocupă în mod direct de problema câinilor fără stăpân din municipiul Târgoviște. ……Ce vrem să facem cu acest protocol? În primul rând, vreau să trag un semnal de alarmă că, desi atunci când m-au schimbat și au preluat frâiele executivului municipiului Târgoviște, principalul meu contracandidat și PSD s-au lăudat și s-au bătut cu pumnul în piept că vor rezolva problema câinilor fără stătân în Târgoviște. Nu au făcut-o, nu o vor face și nici nu-I văd interesați de acest lucru. De aceea, zilele trecute, în urma unei vizite pe care am făcut-o la adăpostul pentru animale fără stăpân de pe Șoseaua Găești, alături de cei doi invitați ai mei și partenerii noștri de astăzi, ne-am da seama ce înseamnă administrarea acestei situații la un nivel european, la un nivel pe care toți ni-l dorim. Nu mai vrem să vedem câini maltratați în municipiul Târgoviște, nu mai vrem ca aceste lucruri să se întâmple în prezența copiilor. Pe de altă parte, nu mai vrem să vedem cetățeni mușcați de aceste animale fără stăpân aflate într-o stare disperată, fără hrană,a lergate și hăituite pe străzile municipiului Spun că, în maximum 12 luni de la preluarea mandatului de primar al municipiului Târgoviște, împreună cu cele două asociații, Suflețel și Câinii Salvați din Târgoviște, vom rezolva această situație printr-un parteneriat între municipalitate și cele două asociații.-Ciprian Prisăcaru

 

Cristina Păun, vicepreședinta Asociației Suflețel  a acuzat faptul că declarațiile din spațiul public, din ultima vreme, despre adoptarea câinilor fără stăpân sunt false și, de fapt, aceștia sunt omorâți. Cristina Păun a adăugat că singura soluție este sterilizarea câinilor, a celor de pe stradă, dar și a celor din curți. Reprezentanta Asociației Suflețel a dat ca exemplu de bună practică municipiul Oradea, care a început sterilizarea în anul 2004 și nu mai are în prezent nici un câine pe stradă.

WP_20160527_008

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media