O vară cu emoții: Patru examene naționale și mii de candidați în Dâmbovița

Începe o vară a examenelor pentru mii de candidați din județul Dâmbovița, tineri și adulți, care vor trece prin emoțiile unor testări de care depinde viitorul lor.

Inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, profesor Gabriela Istrate, a prezentat astăzi, în cadrul Colegiului Prefectural, situația înscrierilor pentru cele patru examene naționale din această vară: Evaluarea Națională, Bacalaureat, Titularizare și Definitivat. Inspectorul a făcut și o scurtă retrospectivă a rezultatelor celor patru examene obținute anul trecut de către candidați.

Astfel, în 2016, la Evaluarea Națională, ce va avea loc în perioada 27 iunie-1 iulie, vor susține examen 4940 de candidați. Aceștia vor fi examinați în cele 167 de centre, iar lucrările acestora vor fi evaluate în patru centre de examen.

Chiar dacă anul acesta procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională a fost de 40%, Inspectoratul Școlar se așteaptă ca la examenul propriu zis rezultatele să fie mai bune, la fel ca și anul trecut, când 70%  dintre candidați au promovat examenul.

Examenul de Bacalaureat din acest an va fi susținut în județul Dâmbovița de 3800 de absolvenți 2016 și 1200 de absolvenți din seriile anterioare. Vor fi organizate 14 centre de examen și două de evaluare (Liceul de Arte Bălașa Doamna și Liceul Teoretic Petru Cercel) la nivelul județului Dâmbovița.


De asemenea, și la simularea Bacalaureatului, procentul de promovare a fost unul mic, de doar 33%, însă inspectorii speră ca la examenul din vară, rezultatul să fie cel puțin la nivelul celui de anul trecut, adică 60%.

În ceea ce privește examenul de Titularizare din acest an, aproximativ 800 de candidați se vor lupta pentru  81 de catedre titularizabile și 588 de catedre netitularizabile. La fel ca și în anii anteriori, cele mai multe posturi sunt pentru învățământul primar și preșcolar. Candidații înscriși la examenul de Titularizare vor susține în luna iunie lecția la clasă, iar pe 20 iulie examenul scris, nota cu care vor candida pentru un post fiind media dintre cele două evaluări.

Cele două centre de examen vor fi Liceul Voievodul Mircea și Colegiul Național C.Cantacuzino. Lucrările e vor corecta la nivel național. Anul trecut, procentul de promovabilitate la acest examen a fost de 77%.

Stăm foarte bine în județul Dâmbovița ca număr de titulari. 98% dintre cadrele didactice în Dâmbovița sunt titulare. Este un lucru foarte bun. Nu înțelegem prăpastia dintre nivelul de pregătire al cadrelor didactice și rezultatele copiilor.–Gabriela Istrate, inspector școlar general adjunct

Pentru examenul de Definitivat din acest an s-au înscris 240 de candidați. Aceștia vor susține proba scrisă pe.  În 2015, procentul de promovabilitate la acest examen a fost de 47%.

 

 

 

 

 

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca