Alegeri 2016: Autoritățile recunosc că mulți președinți de secții nu cunosc legea

Prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie, s-a declarat astăzi, în cadrul Colegiului Prefectural, îngrijorat de câteva probleme apărute în procesul de pregătire al alegerilor local din 5 iunie.  Una dintre aceste probleme o reprezintă faptul că o parte dintre președinți locțiitori de secții de vot au renunțat încă din primele zile, iar aceștia vor trebui înlocuiți. Este vorba despre 184 din cei 864 de președinți locțiitori.

Săptămâna viitoare se va face prima instruire a președinților de secții, deși prefectul este sceptic în ceea ce privește pregătirea acestora, mai ales că majoritatea se află la prima lor experiență.

Nu sunt foarte optimist cu privire la nivelul lor de pregătire. Ei au fost anul trecut selectați, examinați, numai că cea

Prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie

Prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie

mai mare parte din cei 864 sunt la prima experiență de acest gen și asta va fi o problemă, pe care va trebui să ne-o asumăm cu toții. Să încercăm săptămâna viitoare să mai facem ceva instruiri împreună cu Autoritatea Electorală , să vedem ce putem face pentru a le ridica nivelul de cunoaștere în materie electorală  – Antonel Jîjâie, prefect

De asemenea, se pare că 24 de operatori de calculator dintre cei 432 înscriși în procesul electoral nu s-au prezentat la prima testare, motiv pentru care vor fi înlocuiți.

Prefectul i-a informat pe cei prezenți că buletinele de vot pentru scrutinul din 5 iunie au sosit deja și au fost depozitate în siguranță. Acesta a adăugat faptul că sediul biroului secundar electoral de la Casa de Oaspeți a revenit la Prefectura Dâmbovița.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro