ortooxacell kiss2022.gif Flax

Agenda parlamentară: Dumitru Lupescu (USR) – discuții la Ruse despre migrația ilegală și soluții comune cu bulgarii de contracarare a fenomenului

Parlamentarii români au inițiat discuții pentru  un acord de cooperare România- Bulgaria pe tema migrației ilegale. Atât România, cât și Bulgaria, se află pe rută migrației ilegale din zona Asiei, spre centrul Europei. La întâlnirea  care a avut loc la Ruse, în Bulgaria, în această săptămână, a luat parte și deputatul de Dâmbovița, Dumitru Lupescu, secretar al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Camerei Deputaților.

Am avut o întâlnire de cooperare bilaterală în Bulgaria, la Ruse, cu omologii din Comisia pentru securitate internă și ordine publică din Adunarea Națională a Republicii Bulgaria, condusă de președintele Tsvetan Tsvetanov. Principala temă de discuție a fost migrația ilegală, o realitate pentru care cele două state trebuie să identifice și să aplice soluții comune de contracarare a fenomenului. Partea română a prezentat date privind fluxul de migranți, modalități de combatere a traficului ilegal, situația solicitanților de azil, precum și al relocării migranților.” a declarat parlamentarul.

Cele două state  vor semna un acord de cooperare, în contextul în care Bulgaria va găzdui cea de-a doua întâlnire a grupului parlamentar comun de control a EUROPOL. 

 În marja acestei întâlniri, președintele Tsvetanov a subliniat importanța clarificării procedurilor de control parlamentar asupra EUROPOL, în contextul în care Bulgaria va găzdui cea de-a doua întâlnire a grupului parlamentar comun de control al activității acestui organism.  În finalul întâlnirii am lansat părții bulgare invitația de a continua dialogul interparlamentar în România, prilej cu care prioritățile convergente vor fi marcate printr-un acord de cooperare.” a mai  spus Dumitru Lupescu. 

Traseul migrației ilegale, cu care se confruntă cele două state, atinge și sudul județului Dâmbovița. Traficanții folosesc adesea Atostrada București – Pitești. Recent 12 cetățeni irakieni au fost găsiți abandonați pe un câmp de lângă autostrada A1 la kilometrul 49, în dreptul localității Corbii Mari, înghesuiți în portbagajul unui autoturism de teren. Mașina abandonată avea numere de Bulgaria.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media