Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

1 decembrie: Spectacol folcloric ”Noi suntem români!”, în Piața Tricolorului (ora 18:00)

Ziua de 1 decembrie 2018 – Centenarul Marii Uniri – va fi sărbătorită la Târgoviște într-un cadru festiv, prin intermediul spectacolului folcloric extraordinar ”Noi suntem români!”

Pe scena din Piața Tricolorului va urca, alături de Orchestra Populară Chindia, a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Ansamblul folcloric ”Codrulețul” din Găești, cu o serie de suite de dansuri populare din Muntenia, dar și cu obiceiuri din cadrul ceremonialului sărbătorilor de iarnă.

Simona Dinescu, un nume important al folclorului dâmbovițean și național, va încânta publicul prezent cu melodiile care au consacrat-o.

Pentru prima dată la Târgoviște, va urca pe scena îndrăgita interpretă de folclor din zona etnografică a Banatului, Nicoleta Voica. Ne va bucura sufletele nu doar cu melodii populare, ci și cu piese patriotice.

De asemenea, marcând tot o premieră, tânărul interpret Grigore Gherman va fi prezent pentru prima dată în Cetatea de Scaun a Valahiei. Născut la Cerănăuți, iubind încă din copilărie folclorul românesc, a făcut pasul peste hotarele vremelnice și, de câțiva ani, se numără printre interpreții tineri de folclor cu numeroase premii câștigate în festivaluluile și concursurile de profil.

Întregul eveniment se va termina cu retragerea de torțe, la care participă 100 de militari, cărora li se alătură Fanfara Chindia Brass, mărșăluind pe traseul magazinului 1001 articole, CEC, Prefectura Dâmbovița, unde domnul prefect va primi onorul și se va intona Imnul de Stat al României, Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” și Mănăstirea Stelea.

Vă așteptăm cu drag!

La mulți ani, români!

La mulți ani, România!

 

 

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media