Sărbătoarea Sfântului Nifon a debutat cu Vecernia ce s-a oficiat astăzi

Este al 10-lea an în care aniversăm aducerea moaștelor Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolit al Țării Românești, de la Mănăstirea Dionisiu, din muntele Athos, și așezarea lor în catedrala din Târgoviște.

Ceremoniile liturgice au debutat cu Vecernia ce s-a oficiat astăzi, în ziua de sâmbătă, 10 august, pe un podium special amenajat în apropierea Catedralei Mitropolitane, de la ora 18:00, și cu „Pelerinajul Tinerilor” din Arhiepiscopia Târgoviștei, care s-a desfășurat prin centrul istoric al vechii noastre Cetăți de Scaun.

Procesiunea cu racla moaştelor Sf. Ierarh Nifon s-a desfăşurat prin centrul istoric al vechii capitale voievodale şi mitropolitane muntene, realizându-se două opriri, la Mânăstirea Stelea, ctitorie a voievodului Vasile Lupu, şi la statuia Sfinţilor Martiri Brâncoveni, de lângă Primăria Municipiului Târgovişte.

Ca în fiecare an, în zilele de 10 și 11 august 2019, de Sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon, circulația rutieră va fi închisă în unele zone.

Astfel, în ziua de sâmbătă, când a avut loc „Pelerinajul Tinerilor”din Arhiepiscopia Târgoviștei, în intervalul orar:17:30-20:30, circulația rutieră a fost închisă pe Bulevardul Libertății, Calea Domnească (parțial, de la liceul Economic până la Strada Stelea), Strada Stelea și Strada Revoluției.

Din acest motiv, nu se vor putea parca autoturismele pe Bulevardul Libertății (segmentul cuprins între magazinul Mondial și Casa Sindicatelor), începând cu 10 august 2019, ora 15:00 până pe data de 11 august 2019, ora 15:00,iar pe Strada Revoluției, în ziua de 10 august 2019, între orele 15:00-21:00.

Duminică, 11 august, între orele 6:00-13:00, va fi închis circulației Bulevardul Libertății.

 

Larisa Ungureanu

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro