Să ne măsurăm în averi! O nouă provocare pe facebook între aleșii locali de la Ocnița

În timp ce alții se luptă cu coronavirusul, la Ocnița, scaunul de primar i-a încins în hora acuzațiilor pe primarul Eduard Barcău și viceprimarul Daniel Drăgoi. De altfel, foarte buni colaboratori în vremuri în care social democratul Barcău, era coleg de putere și de primărie cu aldistul Drăgoi. Doar că Drăgoi a trecut la puterea actuală și va fi candidatul PNL. Pe cale de consecință, cum ambii vor același scaun, s-a ales praful de vechea colaborare.

Și, au început să vadă fiecare mai multe decât în urmă cu un an.

Așa că zilele trecute, vicele Drăgoi l-a acuzat pe primar că fură lemn și se folosește de un utilaj al primăriei:  „Incredibil! În plină pandemie, primarul comunei Ocnița în loc să acorde sprijin persoanelor care au nevoie de ajutor, efectuează lucrări de prelucrare a lemnului (cherestea) din materialul lemnos depozitat în spatele grădiniței din islaz, la un gater din localitate. „Din surse” această cherestea o transportă la dumnealui acasă, cu utilajele primăriei! Buldoexcavatorul de o lună de zile este dat ca nefuncțional, acum funcționează! Menționez că, domnul primar mi-a răspuns „că își asumă acest lucru, atâta timp cât semnează!”. Vicele a pus și poze pe rețeaua de socializare, cu primarul și lemnele.

Acuzația i-a stârnit și primarului Barcău chef de contraatac, spunând că vicele este hoț  „Am observat ca exista o adevărata campanie a provocărilor pe FB! Motiv pentru care vreau sa lansez și eu o provocare pentru domnul Drăgoi Daniel Ion, viceprimarul Comunei Ocnița, dar și pentru ceilalți candidați la funcția de Primar, Cismaru Viorel și Stanciu Cristina. Pentru ca tot am fost acuzat nedrept in ultima perioada de “FURT” de către D-l Drăgoi Daniel, care știe foarte bine ce este acela un furt (remember, acum 2 ani când a fost trezit de mascați la 5 dimineața pentru un furt calificat) ca până la data de 30 Aprilie sa facem publice declarațiile de avere pe ultimii 10 ani, și anume:

– toate veniturile obținute și toate sursele de venit

– toate investițiile efectuate (clădiri, mijloace transport, terenuri etc…)

– toate celelalte aspecte legate de veniturile și cheltuielile familiei (soție, copii)

– toate interesele politice și de grup

– toate funcțiile deținute

– toate angajamentele și creditele contractate

Și pentru a da credibilitate acestei declarații propun ca aceasta sa fie data în fața unui notar public.

Cred că în acest fel limpezim situație privind acuzațiile de furt și alte interese.

Te aștept Domnule Drăgoi Daniel. Sper ca vei da curs...”

 

Până la urmă cearta dintre doi rivali politici nu ar fi ceva inedit, dar provocarea edilului este interesantă având în vedere că funcțiile publice ale celor doi impun declararea averii. Pe site-ul primăriei cei doi au declarate averile. AICI și AICI

Deci, să înțelegem că asupra declarațiilor planează suspiciunea de fals? Altfel ce rost ar mai avea provocarea.

Până se întrec cei doi în bogăție declarată la notar, va prezentăm averea declarată public pe site-ul primăriei, în aprilie, respectiv mai 2019. Oricum nici unul nu pare sărac, deși vicele e în avantaj.

 

Eduard Barcău Drăgoi Daniel
Terenuri 17.500 mp 13.000 mp
Case 2 – 140 mp 3 – 650 mp
Anexe 2 – 75 mp 6 – 330 mp
Autoturisme si autoutilitare 4 6
Utilaje 1 2

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro