Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

S-a reluat circulația podul de la Băleni

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a anunțat reluarea circulației pe podul de la Băleni, pe DJ 711. „În octombrie promiteam că, până la sfârșitul acestui an, vom relua circulația pe podul din comuna Băleni.
Lucrările la acest pod refăcut din temelie au o valoare de peste 2.000.000 de lei și fac parte din lotul 3 al celui mai important proiect de modernizare a infrastructurii de transport județean, DJ 711 Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca.  Valoarea totală a lucrărilor de pe acest tronson este de aproximativ 50.000.000 lei.” a declarat Ștefan.

Podul peste pârâul Racovița este unul dintre elementele componente ale lotului 3 al proiectului, care vizează traseul DJ 711 Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca, cu lungimea de 19,350 km, lot ale cărui lucrări (straturile de bază și de uzură ale sistemului rutier, amenajarea troturelor și a căilor de acces către proprietăți, șanțuri pereate și rigole carosabile) au fost executate, până în prezent, în proporție de aproximativ 75%. Printre lucrările ce au ținit de infrastructura podului amintim: realizarea celor 12 piloți forați, a celor două culee din beton armat, fundate pe o elevație rigidă, dren și rigole – pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale, și umplutură. Racordarea culeelor cu terasamentele s-a realizat cu ziduri de sprijin în amonte și aval.

Podul corespunde condițiilor hidrologice privind asigurarea curgerii debitelor și a condițiilor impuse de trafic, corespunzătoare clasei E de încărcare.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media