Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Dâmbovița, promovată pe Via Muntenia, un “El Camino” care traversează mai multe județe

Via Muntenia, un ambițios proiect gândit de un prahovean poate aduce unui traseu interjudețean recunoaștere internațională pentru pasionații turismului cu bicicleta sau cu rucsacul în spate.

Via Muntenia este proiectul la care lucrează de luni bune, Liviu Ungureanu, pasionat ciclist, dar și organizator de evenimente. Acestea a conectat pe un traseu superb județele Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, într-un “El Camino”* al Munteniei de sub munte. Scopul este promovarea României autentice, dar și crearea unui coridor de turism care să ajute comunitățile locale prin conectarea lor la o rețea turistică cu mare potențial.

“Via Muntenia se vrea a fi un drum al tuturor, al oamenilor cu rucsacul în spate, al bicicliștilor performeri și amatori, într-un cuvânt al celor ce vor să se redescopere pe sine într-un cadru autentic românesc cu oameni primitori, gospodari, peisaje de basm și locuri încărcate de istorie ce ne vor amintii la tot pasul de adevăratele valori românești. Un drum ce va traversa toată Muntenia de sub munte din Buzău până la râul Olt, prin cele mai frumoase zone! este descrierea făcută de Liviu Ungureanu proiectului său. Deja părți din traseu au fost străbătute de Liviu alături de turiști români și străini, iar toți s-au declarat până acum încântați de traseu.

Conform inițiatorului Via Muntenia, traseul complet ar urma să aibă aproximativ 500 de km, fiecare participant putând alege ce porțiune vrea sau are timp să parcurgă. Au fost alese drumuri sigure, practicabile în condiții bune și pe timp de ploaie, ceață sau zăpadă. Pe trasee există posibilități de cazare sau servire a mesei în funcție de dorințele turiștilor sau posibilitățile lor financiare.

În curând va fi gata și o aplicație care să conțină toate elementele necesare: de la trasee, la puncte de atracție turistică (muzee, case memoriale, artiști populari, monumente), dar și pensiuni, restaurante, puncte de cazare. Liviu speră că autoritățile locale vor fi și ele interesate să se promoveze, punând la dispoziția turiștilor anumite facilități, un marcaj corespunzător, dar având și grijă și ca aceștia să fie în siguranță. În Dâmbovița, localitățile prin care trece Via Muntenia sunt: Iedera, Moreni, Ocnița, Târgoviște, Răzvad, Aninoasa, Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Glodeni, Pietrari, Râu Alb, Pucheni, Malu cu Flori, Runcu, Văleni Dâmbovița, cu posibilitatea extinderii în funcție de solicitări.

Mai multe detalii AICI

………………………..

Informații de background: Drumul lui Iacob (în galiciană Camiño de Santiago și în spaniolă Camino de Santiago) este vorbă de un ansamblu de trasee de pelerinaj creștin străbatute din Evul Mediu, care au ca ținta mormântul apostolului Iacob cel Mare din apostolului Catedrala din Santiago de Compostela. Traseele sunt străbătute astăzi atât de pelerini, cât și de numeroși turiști atrași de frumusețile zonelor.

 

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media