Radu Popa: Pentru scăderea prețului energiei trebuie construite capacități noi de producție

Deputatul Radu Popa a atras, din nou, atenția asupra crizei din energie, într-o declarație politică susținută de la tribuna Parlamentului. Acesta spune că Legea Consumatorului Vulnerabil este o soluție, dar nu poate funcționa pe termen lung de aceea este nevoie de consultarea specialiștilor din domeniu și de construcția de noi capacități de producție.

„Traversăm o criză a energiei care a explodat în România în ultimele 6 luni, peste care un Guvern inconștient a așezat o criză politică. În aceste zile, în Camera Deputaților, va intra Legea Consumatorului Vulnerabil și am vrut să fac câteva sublinieri în acest context.

Cred că legea este binevenită, e oportună. Poate fi îmbunătățită și trebuie îmbunătățită, dar aș vrea să spun cu subiect și predicat ca să înțeleagă chiar și domnul Ministru Virgil Popescu, că legea aceasta rezolvă problema doar pe termen scurt și, eventual, pe termen mediu.

Pentru a scădea presiunea pe preț e nevoie de ceva mai mult și ceva mai greu de făcut – e nevoie urgentă să construim capacități noi de producție de energie în România pentru că numai așa putem scădea presiunea pe preț.
Cu o inconștiență demnă de o cauză poate mai bună și cu un elan incredibil, domnul Popescu a ucis proiectul Centralei de la Iernut care era aproape gata; 70% din proiect era reolvat și România putea să beneficieze de această capacitate.

Importăm 1 500 de MegaWati, domnule Ministru, astăzi, când România are capacitate să producă 9 000 – 10 000 de MegaWati și ceea ce nu înțeleg, domnule Ministru este de ce nu ați continuat proiectul domnului Secretar de Stat, Doru Vișan, care propunea ca la Granița României, importurile de energie din surse care poartă certificate de Bioxid de Cardbon să fie taxate la fel cum sunt taxate și companiile producătoare românești.

Vă aduc aminte că, în ultimii patru ani, prețul certificatului de Bioxid de Carbon a crescut de la 11 Euro la 55 de Euro și inclusiv asta a dus la explozia prețului la energie.
Continui să spun că este nevoie de consultarea specialiștilor din energie și poate nu e târziu acum, în ceasul al 25-lea, domnule ministru Popescu, să cereți asociațiilor profesionale, specialiștilor din piața de energie, specialiștilor de la ANRE și a celorlalți specialiști pe care România îi are, inclusiv pe cei din partidele politice, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru ieșirea din această criză. Altfel, veți da declarații sforăitoare, dar soluțiile vor întârzia să vină.” a spus Radu Popa.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro