Primarul din Moroieni, sancționat pentru autorizația de construire a complexului din Bucegi

Primarul localității Moroeni, Laurențiu Moraru, a fost sancționat de către Inspectoratul Județean în Construcții Dâmbovița pentru că a aprobat autorizația de construire pentru un complex rezidențial, turistic și de agrement pentru compania Advanced Green Land, amplasat pe platoul Bucegi, în apropiere de cabana Piatra Arsă și lângă șoseaua de altitudine Transbucegi, conform cotidianul.ro.

CITEȘTE ȘI: Protest pe Platoul Bucegilor. USR cere clarificarea situației construcțiilor în Parcul Natural

Actul încalcă mai multe prevederi legale. Cotidianul.ro  scrie că personalul cu atribuții de control din cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Dâmbovița a efectuat o acțiune de control la sediul Primăriei Comunei Moroeni, cu scopul verificării respectării prevederilor legale la emiterea Certificatului de urbanism nr 73/13.08.2018 și a Autorizației de construire nr. 31/01.08.2019 pentru ”Construire casă de vacanță” precum și a Certificatului de urbanism nr. 72/13.08.2018 și a Autorizației de Construire nr. 10/08.04.2019 pentru ”Pietruire drum”, la adresa comuna Moroeni, sat Dobrești, punct ”Lăptici”, județul Dâmbovița.

În urma verificărilor, s-a constatat că certificatul de urbanism 73/13.08.2018 pentru ”Construire casă de vacanță” a fost emis cu date incomplete. Nu sunt menționate toate datele necesare la regimul juridic, economic și tehnic. De asemenea, nu a fost solicitată întocmirea unei documentației tehnice pentru organizarea execuției lucrărilor de construcții. Scopul pentru care a fost emis certificatul de urbanism nu respectă funcțiunea zonei prevăzută în planșa de reglementări din documentația PUZ, referitoare la construcții de unități de interes public, respectiv construcții pentru turism.

INFORMAȚII COMPLETE in Cotidianul.ro

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro