ORBAN: “Nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție”

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a precizat, astăzi, ]n cadrul tensiunilor din coaliție după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, că  singura soluție de guvernare este actuala formulă: PNL, USR, PLUS, UDMR și minorități.
Spun din capul locului că pentru Partidul Național Liberal nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție de guvernare. Această decizie a domnului prim-ministru nu are nicio legătură cu decizia noastră fermă de a menține actuala coaliție de guvernare.
Este o decizie care urmărește ca USR-PLUS să desemneze un ministru al Sănătății care să gestioneze cu responsabilitate domeniul și care să aibă capacitatea de a lupta eficient împotriva pandemiei. Ministerul Sănătății este unul dintre cele mai importante ministere din structura Guvernului, cu atât mai mult cu cât suntem în valul al treilea al pandemiei de coronavirus.
Noi îl susținem în acest demers pe domnul prim-ministru și considerăm că este mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru. Atunci când este necesară schimbarea unui ministru pentru a asigura buna guvernare, premierul are deplina capacitate de a propune astfel de decizii.
Prim-ministrul Partidului Național Liberal este Florin Cîțu și Partidul Național Liberal îl susține pe Florin Cîțu.
Nu există niciun motiv pentru a cere retragerea premierului. Florin Cîțu a girat funcția de prim -ministru cu seriozitate, competență, cu responsabilitate.
Pentru a funcţiona Guvernul în condiţii optime, premierul şi-a asumat această decizie de a schimba un ministru care nu a acţionat în cadrul coerent, al spiritului de echipă şi pe baza obiectivelor care au fost stabilite. ” a declarat Orban.
Totuși, USR PLUS  anunțat că nu îl mai susține pe actualul prim ministru și că va boicota ședințele de Guvern. Dacă partidele nu ajung repede la un consens, o criză guvernamentală este inevitabilă.
Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro