CJD vrea să transforme Parcul Industrial Priboiu, în parc IT

Tehnologia informației ar putea fi domeniul care să salveze Parcul Industrial Priboiu, investiția  Consiliului Județean pe fonduri europene, investiție inițiată de Gheorghe Ana, în 2007. Din păcate, lucrurile nu au mers prea bine pentru parc, care la nivelul lui 2020 avea un grad de ocupare de doar 70% a spațiilor și 6% a terenului. Din cele 11 societăți prezente în parc în 2020, până la finele anului, 3 au reziliat contractele pe fondul crizei economice generate de pandemie.

Având în vedere că obiectivul noii Politici de Coeziune a Uniunii Europene pentru perioada 2021 – 2027 este «O Europă inteligentă și competitivă», Corneliu Ștefan, actualul președinte al CJD, vrea să transforme parcul în unul IT: “Parcul Industrial IT de la Priboiu, pe care intenționăm să îl înființăm, poate deveni generator de venituri pentru județul nostru, dar și un important pol al industriei software din regiunea Sud Muntenia. Dezvoltarea și sprijinirea mediului de afaceri dâmbovițean reprezintă o muncă de echipă, iar pentru acest lucru este nevoie de implicarea tuturor. Alături de partenerii privați, vom găsi cele mai bune soluții, astfel încât să avem parte de o dezvoltare sănătoasă a economiei dâmbovițene.” a precizat acesta.  Un astfel de parc ar fi oferi condiții optime de creștere și dezvoltare companiilor din domeniul IT, unul dintre domeniile în care România are o resursă umană puternică. CJD pregătește documentația aferentă proiectului.

În 2014, Universitatea Valahia  primit spații în folosință gratuită în cadrul parcului pentru înființarea unui centru de transfer tehnologic și IT, dar ideea nu a fost pusă în practică.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro