Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3660/3661
4-12-2021

MORENI: CAFENEAUA PREVENIRII-“A fi! A face! A avea!”

Într-o atmosferă placută, voluntarii Organizației “SALVAȚI COPIII “ ROMÂNIA, studenții la Facultatea de Drept si Științe Administrative din cadrul Universității VALAHIA din Târgoviște, implicați în Proiectul de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor “ATENȚIE! E VIAȚA TA!” , desfășurat de structura de prevenire din cadrul I.P.J. DAMBOVITA alături de alți parteneri s-au întâlnit cu tinerii elevi ai Liceului Tehnologic Petrol Moreni într-un spațiu nonformal din Mun. Moreni și au dezbătut despre tema CAFENELEI PREVENIRII-“A fi! A face! A avea!”

Scopul principal a fost de conștientizare a tinerilor asupra transformării pozitive a atitudinii şi comportamentelor, atât vis-a-vis de ei ca persoana, cât şi în relaţiile cu cei din jur, grupuri de prieteni, colegi, amici etc .


Alt scop a fost despre importanţa eliminării stereotipurilor negative şi rezolvarea conflictelor într-o manieră non-violentă.
În final părerea generală a fost ca este necesară dezvoltarea dorinței este de a deveni mai responsabili, mai toleranţi şi mai pregătiţi pentru viaţă, căutând singuri resurse de dezvoltare personală, pentru a genera evoluţiile pe care şi le doresc.
“Mi –am propus o activitate de succes, o acțiune interactivă, bazată pe sinceritate și cooperare!
Iar pentru a pleca cu amintiri și experiențe memorabile, sfaturile mele au fost:
Să fiți demni și corecți! Atât azi, dar mai ales în continuare….
Să faceți lucruri care să vă reprezinte cu cinste, cu onoare!
Să aveți doar gânduri senine și visuri mărețe!
Sau, plecând de la tema întâlnirii, doresc să vă însoțeasă sfaturile:
A FI demn și corect!
A FACE lucruri…..
A AVEA doar gânduri .”-a fost mesajul transmis de agent sef principal de politie BUCUROIU VICTOR- coordonatorul proiectului.

Psih. Corina Liță –coordonator grup de elevi participanți a transmis: “O activitate interactivă în urma căreia elevii prezenti au inteles ca,, A fi! A face ! A avea!” este chintensenta oricărei fiinte umane.Elevii prezenti au inteles ca triada:,, A fi! A face ! A avea! , reprezinta chintensenta fiintei umane in raport cu ,, interesul unic al societății „.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media