DÂMBOVIŢA: Doi copii surdo-muţi au fost despărţiţi, în mod abuziv, de familiile lor

65 de familii care au copii nevăzători sau surdo-muţi la studii în judeţul Buzău, acolo unde există două şcoli adaptate copiilor cu nevoi speciale,au fost decăzuţi din drepturi în mod abuziv. Părinţii au aflat că nu mai au drepturi asupra copiilor printr-o citaţie trimisă de Tribunalul din Buzău.

Decizia de a trece copiii cu nevoi speciale în plasament de urgenţă, adică în grija statului, a fost luată de către directorul de la Protecţia Copilului Buzău, printr-o simplă semnătură. A fost singura soluţie pe care acesta a găsit-o pentru decontarea cheltuielilor de cazare şi masă ale copiilor de la şcolile speciale. Totul s-a întâmplat în urma unui control al Curţii de Conturi.

Părinţii cărora li s-au „furat” copiii provin din zece judeţe din ţară, printre care Dâmboviţa şi Prahova. În judeţul Dâmboviţa sunt două astfel de cazuri, însă, într-unul dintre ele vorbim despre un copil nevăzător care a împlinit vârsta de 18 ani, astfel că statul nu poate decide pentru el. Chiar şi aşa, părinţii săi (familia Grecu, din oraşul Găeşti) sunt hotărâţi să îi susţină în instanţă pe ceilalţi părinţi decăzuţi din drepturile asupra propriilor copii, spunând că s-a făcut o mare nedreptate. Aceşti copii sunt foarte bine îngrijiţi de către familiile din care provin. Se duc la Buzău doar pentru a studia pentru că nu au şcoli speciale în judeţele de origine.

Pentru Protecţia Copilului Buzău copiii cu nevoi speciale au devenit doar o „marfă” numai bună de făcut afaceri. Protecţia Copilului Dâmboviţa reacţionează în acest caz şi spune că articolul 49, alineatul 3 din Legea 272/2004, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, prevede faptul că toate cheltuielile pentru aceşti copii trebuie suportate de judeţul în care funcţionează şcolile speciale, adică judeţul Buzău. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului a deschis o anchetă în acest caz, iar conform DGASPC părinţii vor fi repuşi în drepturi cât de curând.

14963659_1176702085728397_1176498866_o


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro