Cioloș, premier? Ce spun parlamentarii USR de Dâmbovița despre propunerea președintelui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni că a decis să îl desemneze pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru. Cioloș a fost propunerea partidului la consultările de la Cotroceni, unde USR a mers și cu un program de guvernare cu obiectiv pe termen scurt – gestionarea crizei sanitare și pe termen mediu – o guvernare care să livreze reformele necesare pentru modernizarea României.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat în această seară pe Dacian Cioloş pentru funcția de prim-ministru și l-a mandat să formeze un nou guvern. USR, partidul din care fac parte, e mai mult decât pregătit să-și asume responsabilitatea guvernării în această perioadă atât de complicată pentru noi toți. Sunt astfel convins că negocierile cu PNL și UDMR pentru refacerea Coaliției vor începe imediat, pentru că e esențial să găsim cele mai bune soluții, cât mai rapid, pentru a putea scoate România din criză în care se află.

În orele care urmează va avea loc o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR. Știu, vorbim de o responsabilitate mare într-o perioadă de cumpănă dar am mare încredere în Dacian și în restul echipei și sunt convins că împreună vom reuși să depășim această situație.” a declarat după nominalizare, președintele USR Dâmbovița, deputatul Daniel Blaga.

Nominalizarea este susținută și de senatorul Dragoș Popescu: “Sper ca PNL și UDMR să dea dovadă de responsabilitate și să aleagă să reformăm împreună Coaliția, pentru a putea începe să scoatem România din criză. Prioritățile sunt clare: învingerea pandemiei, implementarea reformelor așteptate de către români și, firește, PNRR – o șansă pe care țara noastră nu-și permite să o rateze.” a apreciat acesta.

Propunerile cu care USR a mers astăzi la consultări pot fi consultate AICI

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro