Carmen Holban (PSD), critici adresate Guvernului pe subiectul măștilor pentru populație

În contextul epidemiologic actual, în care este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, în aproape toată țară, deputatul Carmen Holban a atras atenția că din cauza dificultăților financiare, anumite persoane ajung să poarte o mască luni de zile, în aceste condiții nemaiputând fi vorba de protecție în fața noului virus.

Problema măștilor este una importantă și trebuie foarte bine gestionată. Măștile trebuie achiziționate numai cu certificate de calitate prin farmacii sau prin achizițiile mari care se fac prin spitale, astfel încât să îndeplinească toate condițiile de calitate. Sunt mai multe tipuri de măști. Acum se poartă pe stradă acele măști din pânză. Față de nimic se pot folosi și acelea, dar trebuie știut că ele nu oferă o protecție corespunzătoare. Cel mai des folosite sunt măștile acelea în trei pliuri. Cele cu FFP2 sau FFP3  sunt folosite mai rar pentru că sunt mai scumpe iar oamenii nu își permit să le achiziționeze. Problema este că aceste măști de unică folosință sunt folosite luni întregi de anumite persoane. Măștile ar trebui schimbate după trei ore de folosire, dar am întâlnit mulți pensionarii care spuneau că au masca de câteva săptămâni, alții de câteva luni.” a precizat Holban.  Aceasta spune că deși Parlamentul a aprobat acordarea de măști, Guvernul  nu a luat măsurile care se impuneau: “Noi am aprobat în Parlament să dăm măști către populație, dar Guvernul nu a făcut acest lucru. Singurii care au încercat să facă ceva în acest sens au fost autoritățile locale, primăriile care au oferit măști, mănuși, dezinfectanți.

În luna iulie, Camera Deputaților a aprobat un proiect de lege prin care anumite categorii de persoane urmau să primească câte 30 de măști lunar din partea statului. În Dâmbovița, din iunie și până acum a ajuns un singur transport de măști destinate persoanelor defavorizate.

În același timp, pe piață apar tot felul de măști neconforme. La nivel european au fost emise alerte prin sistemul rapid de alertă, pentru 12 de tipuri de măști care nu respectau condițiile impuse de Uniunea Europeană. Și România a transmis recent o alertă pentru măşti neconforme aflate pe piaţă, care poartă marcajul CE, fără a fi însă certificate.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro