Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Amenzi în zona montană, pentru a determina firmele care exploatează lemn să mențină drumurile circulabile

Menținerea în bune condiții a celor două drumuri care duc în zona montană a județului este prima condiție pentru dezvoltarea Stațiunii turistice Padina Peștera. De o frumusețe, încă sălbatică, accesul către Padina Peștera reprezintă o problemă pe care unii dintre turiști o iau în calcul când aleg de care parte a muntelui să se bucure (Dâmbovița sau Prahova).

Chiar dacă unii aleg varianta asfaltată pe Dichiu, unii preferă accesul pe Glod – Sanatoriu Moroeni pentru peisajele deosebite. Acest drum însă suferă stricăciuni create de exploatațiilor forestiere pe tronsonul Glod – Sanatoriu Moroeni – Zănoaga, mai ales în perioadele cu precipitații, atât din cauza circulației utilajelor de mare tonaj, dar și din cauza depozitării pe marginea drumului a masei lemnoase provenite din tăieri. Recent, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a dat exemplul a două firme private care exploatează lemn din proprietăți private din zonă.

„Proprietarii amenajărilor silvice din cauza cărora nu se mai poate circula pe porțiuni întregi ale DJ 714 Glod – Sanatoriu Moroeni – Zănoaga trebuie să refacă drumul pe banii lor. Echipele trimise în teren au dat și trei amenzi cu valoare totală de 15.000 de lei. Pe lângă aceste sancțiuni, am mai decis intensificarea controalelor în zona exploatațiilor forestiere din munte, astfel încât mașinile care transportă lemne să nu mai folosească drumul DJ 714 în weekenduri.” a afirmat Corneliu Ștefan.

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media