Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Cinematograful Independența a reintrat în administrarea Primăriei Târgoviște, cu o nouă valoare de inventar

Consiliul local al municipiului Târgoviște a aprobat astăzi devizul general al lucrărilor de modernizare efectuate la Cinematograful Independența. Lucrările au fost finalizate în luna septembrie, dar Compania Națională de Investiții a transmis abia acum documentația.

Cinematograful a reintrat în administrarea municipalității la o valoare de inventar de aproximativ 7 milioane de lei pentru construcție și 2 milioane de lei pentru dotări. Valoarea de inventar la începutul lucrărilor era puțin peste 1 milion de lei.

Conform hotărârii de consiliu, de administrarea efectivă a Cinematografului se va ocupa Teatrul Tony Bulandra.  Clădirea reabilitată poate găzdui pe lângă activitatea specifică cinematografului și colocvii, simpozioane, expoziții sau ateliere artistice.

Un simbol al municipiului Târgoviște, Cinematograful Independența, a fost reabilitat, a fost de modernizat și este pe cale să poată găzdui nu numai proiecții cinematografice ci și alte tipuri de spectacole. Este o sală multifuncțională de care municipiul Târgoviște avea nevoie  în contextul în care la acest moment, în afară de Sala Teatrului Municipal nu prea mai există o sală care să poată să găzduiască spectacole de ținută. Această sală este mai mare decât ce a Teatrului municipal. Aici este vorba de aproximativ 450 de locuri. Este un proiect care a transformat o ruină într-un spațiu care poate fi folosit inclusiv ca o galerie de artă.” a spus primarul Cristian Daniel Stan, la finalizarea lucrărilor.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media