ortooxacell kiss2022.gif Flax

Vasile Lupașc a adus Campionatul European de karate la Târgoviște

Astăzi, în cadrul unei conferințe organizate de către Vasile Lupașc au fost prezenți președintele Federației europene de karate WTKA, Daniele Angileri și secretara Federației, Gaia Dogocher, originară din Moldova.

Aceștia au anunțat Campionatul European de karate ce se va desfășura la Sala Polivalentă din Târgoviște, în perioada 25-26 aprilie 2020, la care vor participa grupe de la copii până la veterani.
Acest eveniment este foarte important din mai multe puncte de vedere. Este un eveniment pozitiv atât pentru imaginea orașului nostru, cât și din punct de vedere economic, delegațiile sportive din cele 8 țări europene ce vor participa, vor sosi la Târgoviște alături de numeroși oficiali, însoțitori și susținători.

Dacă acest eveniment va ieși foarte bine sunt șanse foarte mari să revenim la Târgoviște. Prin intermediul acestui campionat, copiii vor vedea sportul la un nivel înalt de participare si vor dori să înceapă practicarea acestuia în orice domeniu, nu doar Karate, iar acest lucru va ajuta la imaginea orașului. Foarte mulți oameni dinafara țării vor veni si vor spune mai departe. „, transmite sportivul si istoricul Vasile Lupașc.

Tot acesta a anunțat pregătirea unei surprize in cadrul evenimentului din aprilie de care va lega și trecutul istoric al fostei capitale de stat.

Întrebată de impactul pe care-l va avea competiția la Târgoviște, Gaia Dogocher a răspuns că fi ceva frumos, deoarece în spatele acestuia sunt foarte mulți ani în care s-au făcut pregătiri. Aceasta se implică din anul 2008 de organizarea competițiilor de anvergură.

Președintele Federației Europene de karate este și el convins că acest eveniment se va desfășura exemplar și ca nu vor fi întâmpinate probleme.

Anual, în Italia, în orașul Marina di Carrara, este organizat Campionatul Mondial de Karate, iar impactul, atât social cât și economic, este unul puternic, deoarece Daniele Angileri, Gaia Dogocher alături de Vasile Lupașc si alți parteneri și organizatori se ocupă îndeaproape de buna desfășurare a acestuia.

Campionatul se desfășoară anual la sfârșitul lui octombrie începutul lui noiembrie când sezonul turistic este încheiat și sunt câteva zeci de hoteluri care sunt absolut pline.” spune Vasile Lupașc

Există posibilitatea ca peste câțiva ani, să se organizeze un Campionat mondial la Târgoviște, însă, în urmă cu ceva timp s-a făcut un studiu, iar Târgoviștea nu putea duce un astfel de eveniment pentru că deocamdată  nu are locuri de cazare pentru 2000-3000 de oameni, însă, pe viitor Târgoviștea va crește.

 

 

Larisa Ungureanu

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media