Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

A reuşit! Primul titlu în boxul profesionist din Anglia pentru Constantin Rădoi

După numai un an de box în Brisol- Anglia, târgovişteanul Constantin “Soldatul” Rădoi l-a învins sâmbătă, 19 noiembrie, pe Kane Mallinson, într-un meci de categorie superioară categoriei sale. “Această victorie este una dintre cele mai mari reuşite. Am luptat cu un erou local care nu pierduse decât 4 lupte din 20, un sportiv foarte puternic, mai greu cu 5 kg decât mine. Am luptat ca un câine şi m-am gândit numai la victorie”, a declarat Constantin Rădoi pentru Gazeta Dâmboviţei. “M-am lăsat în mâna lui Dumnezeu” acesta crede că a fost avantajul său în faţa sportivului mai bine cotat.

“Mai avem multe de realizat împreună”

Multiplu campion naţional în Sei Budokai, campion în Grappling, medaliat în Brazilian Jiu Jitsu, luptător profesionist de MMA, elevul lui sensei Viorel M. Staicu, la CS Ager Târgovişte, unde s-a format ca sportiv, a plecat în Anglia anul trecut. Decizia a venit în urma unei accidentări care l-a determinat să privească altfel viaţa şi de asemenea să se orienteze după 10 ani la alt sport, de la arte marţiale către box. În ciuda distanţei, antrenorul şi colegii săi de la Ager Târgovişte îi sunt aproape şi îl susţin. “Despre şcoala AGER am vorbit suficient, foarte mulţi ani. A venit vremea să las rezultatele şcolii să vorbească. Rădoi este un stejar. Mai avem multe de realizat împreună, aşa că staţi aproape ”, spune sensei Viorel M. Staicu fără a dezvălui din planurile clubului şi şcolii sale de arte marţiale.

Sebastian Costache, unul dintre colegii lui de la Ager Târgovişte, de asemenea luptător profesionist, consideră că Rădoi ar fi reuşit şi în ţară să obţină o centură de acest nivel, dar mai greu. “Este dificil să ai astfel de rezultate în ţară, pentru că nu eşti promovat chiar dacă ai calităţi. Te loveşti de alţii care sunt mai sus şi îţi bagă beţe în roate să nu te afirmi. Nici în străinătate nu e uşor, dar ţi se dă şansa să lupţi. Desigur că nici lui nu îi e uşor să aibă rezultate sportive acolo pentru că şi lucrează, nu are timpul necesar să se pregătească la fel cum fac cei care practică doar sport. Dar a reuşit, pentru că dacă vrei poţi”, este concluzia sa.

“Anul viitor atac titlul european

Victoria obţinută pentru English Title Fight, meci sub egida World Combat Arts, i-a dat încredere sportivului târgoviştean. “Anul viitor atac titlul european şi planul este să intru înapoi în cuşcă. Mă antrenez şi în doi ani de zile mi-am propus să ajung în Ultimate Fighting Championship” îşi propune tânărul de 28 de ani care ne arată că munca şi perseverenţa sunt răsplătite.

Rezultatul recent i-a făcut mândri pe mulţi români care i-au postat zeci de mesaje pe facebook. Dar mai mândri sunt foştii săi colegi de antrenamente care îi simt lipsa şi îl aşteaptă să se întoarcă în ţară. “Îl cunosc de când a venit la club Ager, în 2007. Eram doi copii şi am crescut împreună în sport. Ne antrenam împreună şi ne trăgeam unul pe altul în sus. Mă bucură mult reuşita lui pentru că suntem precum fraţii. Îl aştept să vină acasă, să reluam antrenamentele, să schimbăm impresii, să învăţam unul de la altul”, spune Viorel G. Staicu, partenerul de antrenamente al lui Constantin Rădoi, la Ager Tâgovişte.

Citeşte şi:

Anglia: Recunoaştere în plan sportiv pentru “Soldatul” din Târgovişte

Constantin Rădoi, un gladiator modern (video)

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media