Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Anglia: Recunoaştere în plan sportiv pentru “Soldatul” din Târgovişte

Triplu campion naţional la arte marţiale în stilul Sei Budokai şi cu premii naţionale obţinute la competiţii de BJJ (brazilian jiu-jitsu) şi MMA (arte marţiale mixte), luptătorul Constantin Rădoi, supranumit Soldatul, a plecat în Anglia în urmă cu aproximativ un an, după o accidentare la spate. Luptă acolo şi câştigă recunoaştere ca sportiv. “Am considerat că este momentul să fac o schimbare. Aveam în Bristol-Anglia un prieten care m-a ajutat. Mi-a fost greu în primele 6 luni, dar m-am lăsat în mâna lui Dumnezeu când am plecat de acasă şi simt că nu mă poate opri nimic” îşi începe povestea tânărul de 28 de ani, elev al sensei Viorel Staicu, la CS Ager Târgovişte.

A luptat deja în două meciuri de box şi şi-a atras susţinători

Chiar dacă a fost nevoit să facă o pauză de la MMA, dat fiind problemele la spate, care îl pot lasa paralizat, el nu a renunţat la sport şi a avut recent şansa de a lupta într-un meci de box pentru centură, la categoria 65 kg. “Lombosciatica nu-mi permite să mai lovesc cu picioarele, astfel că m-am orientat către box. Am găsit aici o sală unde pot să mă antrenez – PRO K Boxing. Cred că problemele la spate mi-au fost date ca să dezvolt braţele, care nu erau un punct forte pentru mine”, consideră sportivul, care ne învaţă că o problemă poate fi o oportunitate de dezvoltare personală. Cei de la PRO K Boxing i-au văzut potenţialul şi i-au prilejuit primul meci de box în noiembrie 2015, cu un boxer mai experimentat, dar pe care l-a învins la puncte.

Pe 24 septembrie 2016 a avut însă ocazia să lupte cu un oponent şi mai puternic – Lewis Mulhall, pentru o centură în box şi titlul English Boxing Title. A pierdut meciul, dar a câştigat motivaţie şi recunoaştere ca sportiv, prin cupa primită şi aprecierea celorlalţi. “A fost un meci greu. Decizia a fost în favoarea lui. Mă simt mai motivat acum, că am pierdut şi îmi doresc să ajung să mă ocup numai de sport. Cei de la sala de aici îmi acordă sprijin. Am avut galerie formată din românii din comunitatea din Bristol. Au venit şi englezi după meci să mă felicite. M-am simţit apreciat”, mărturiseşte Constantin Rădoi care crede că în Anglia are mai multe şanse să se evidenţieze în sport decât în România, unde consideră că sportivii care fac performanţă nu sunt sprijiniţi.

“Mă voi întoarce acasă. Aici nu există Dumnezeu”

Totuşi nu se poate desprinde de colegii şi antrenorul de la CS Ager Târgovişte, unde s-a format în sportul de contact pe parcursul a nouă ani. “Chiar dacă ne despart 2000 km, între noi există o conexiune şi le-am simţit suportul. Şi chiar dacă eram singur, îl vedeam pe sensei cum mă motivează. Sunt un luptător AGER oriunde aş ajunge. Ager Club Târgovişte este întotdeauna în inima mea, cu mine în ring şi pe braţul meu stâng”, făcând referire la tatuajul său. Şi chiar dacă îi place localitatea unde trăieşte în prezent, ştie că mai devreme sau mai târziu se va întoarce în Târgovişte. “Îmi place că aici lumea iubeşte natura şi se bucură de mişcare în aer liber. Îmi place că aici statul te protejează dacă munceşti şi în plus ai posibilitatea să avansezi pe merit. Dar simt că aici nu există Dumnezeu, cel puţin nu Dumnezeul de acasă. Îmi doresc o familie, îmi doresc copii şi nu vreau ca ei să crească aici. Românii sunt săraci, dar îl au pe Dumnezeu în suflet” este părerea tânărului.

Citeşte şi:

Constantin Rădoi, un gladiator modern (video)

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media