O nouă generaţie de baschetbalişti se formează la Târgovişte (foto)

Peste  50 de copii s-au înscris la cursurile de baschet organizate de Centrul de Excelenţă Sportivă din Târgovişte, prin clubul Dracula`s Boys.

Sportul rămâne o pasiune pentru copiii din ziua de azi, atâta timp cât sunt încurajaţi şi îndrumaţi în acest sens. M-am convins de acest lucru zilele trecute, când am mers la sala de sport a Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte.  Aici îşi desfăşoară antrenamentele Marian Enache, în cadrul proiectului amintit.

Copiii sunt împărţiţi în trei grupe: o grupă de fete – 11 şi 12 ani, o grupă de băieţi mici – 10-11 ani şi o grupă de băieţi mari – 12-13 ani. Eu le-am prins pe fete la treabă: entuziaste, concentrate la indicaţiile antrenorului şi motivate. „Deocamdată sunt la început. Facem iniţiere. Nu pot să dau un calificativ, după câteva antrenamente. Încurajator este faptul că au venit să facă sport. Copiii au calităţi. Important e să le descoperi, dar să şi le lucrezi” spune antrenorul Marian Enache. El şi-a început activitatea în anul 2005, având experienţă din timpul facultăţii, când a făcut practică doi ani de zile la grupele de copii şi juniori de la MCM Târgovişte. A şi practicat baschet, de la 14 ani, la CSS Târgovişte şi în facultate, iar pasiunea pentru baschet l-a făcut să ajungă printre cei mai buni – a fost secundul lui Cătălin Tănase la MCM-CSS Târgovişte, iar anul trecut, secund al lui Florin Nini, antrenorul echipei CSM Târgovişte.

„Mă roagă să mai stăm după antrenamente”

Pasiunea pentru sport înseamnă şi muncă, şi sacrificii. Marian Enache a văzut pasiunea copiilor pentru sport şi încearcă să o menţină vie. „Copiii îşi doresc să facă mişcare, să facă sport. Important este cum îi atragi, să-i faci să le placă, să se menţină. Majoritatea copiilor pe care i-am văzut îşi doresc să facă mişcare. Mă roagă să mai stăm după antrenamente, dar nu mereu îmi permite programul. Am o grupă de copii care fac antrenament de la 8 la 10 seara, când alţi copii de vârsta lor dorm sau se joacă. Este obositor, dar e singura soluţie pe care am găsit-o şi ei vin la antrenamente”, adaugă antrenorul.

Motivaţia copilului, spune el, este cea mai importantă. „Îmi place tot ce facem aici. Mi-ar plăcea să devin o mare baschetbalistă”, mărturiseşte Claudia Florentina, elevă în clasa a III-a la Colegiul Naţional „C. Cantacuzino” din Târgovişte. Un rol important îl au părinţii şi familia, care trebuie să-i încurajeze pe cei mici. Aşa face bunicul Claudiei: „Vă daţi seama cum va ajunge la 16 ani? Dacă face 8 antrenamente pe lună, înmulţind cu 12 ale anului? Sunt mândru de ea. Şi mie mi-a plăcut sportul şi o încurajez.”

Secretul succesului

Grupele de baschet ale Clubului Dracula’s Boys sunt deschise copiilor care vor să facă mişcare. Acesta este secretul succesului, în opinia antrenorului Marian Enache. “Un copil trebuie să fie în primul rând motivat, să-şi dorească să facă sport, iar dacă are motivaţie şi dorinţă, progresul vine pe parcurs. Sunt câţiva copii pe care îi am în sală care sunt motivaţi şi chiar dacă nu au multe calităţi, dorinţa de a face sport îi ajută foarte mult să avanseze mai repede decât ceilalţi.” Profesorul îşi doreşte performanţe cu fiecare grupă antrenată. „În 2008, cu grupa de fete, am ieşit campion naţional şi este unul dintre cele mai importante rezultatate, la care cred că am contribuit în mai măsură decât anul trecut când am ieşit campion naţional la serioare, fiind asistentul lui Florin Nini şi a lui Marius Dobă. Sunt momente în viaţă care îţi dau gustul victoriei şi te fac să munceşti în continuare cu plăcere şi să vrei şi de la următoarea generaţie sau grupă de copii să ajungi cât mai sus.”

baschet_ienachita baschet_ienachita_1 baschet_ienachita_3 baschet_ienachita_4 baschet_ienachita_6 baschet_ienachita_5 baschet_ienachita_7 baschet_ienachita_8

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro