Chindia reia mâine campionatul! Fanii vor să protesteze. Daniel Cristian Stan oferă declarații

Primarul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a oferit o amplă descriere a stadiului lucrărilor de la stadionul Eugen Popescu, probabil ca reacție a multor fani care sunt nemulțumiți de faptul că echipa joacă în continuare pe unde poate, mai nou fiind nevoită să plece și de la Giurgiu.

Redau comunicatul integral, pe care-l consider destul de concret. Ce-i drept, nici vremea nu poate favoriza o evoluție mai rapidă a lucrărilor, pe lângă ceilați factori menționați.

“Știu că în municipiul Târgoviște există foarte mulți iubitori ai fotbalului. Și eu sunt unul dintre aceștia.
Prin urmare, este normal ca investiția de reabilitare a stadionului ”Eugen Popescu” să suscite un interes deosebit.
Pentru a lămuri multe dintre subiectele aflate acum în discuție, fac câteva precizări de natură să clarifice aspecte importante.

Stadiul fizic, mai întâi:

Tribuna nouă:
– Suprastructura laminată a tribunei va începe să fie livrată pentru montare în cel mult 2 săptămâni, fiind dată în lucru în vederea debitării și confecționării conform detaliilor de execuție;

Tribuna existentă:
– Corpuri C2 – C7 – Se execută lucrări de desfacere și curățare a pereților de faianță, gresie și tencuială, precum și de desfacere a betonului de pe gradene.
– Corp C8 – S-au demolat gradenele; Se pregătesc suprafețele pentru consolidare stâlpi și grinzi; A fost transmisă comanda pentru laminatele necesare consolidării stâlpilor;
– Corp C10 – S-a realizat săpătura, armarea și turnarea betonului, etapa întâi pentru zidul de sprijin Tronson 1; S-a montat armătura de contrafort CF3, s-a cofrat și s-a turnat betonul contrafort CF3 + zid de sprijin; S-au executat rosturi de dilatare pentru gradene; S-au trasat și spart gradene la Tronson 2 ;

Instalația de nocturnă:
– S-au forat piloții pentru stâlpi; Au fost livrate carcasele de buloane pentru stâlpi; S-a executat săpătura și turnarea betonului de egalizare a fundațiilor; Stâlpii cu tot sistemul de nocturnă , au fost comandați și se lucrează la execuția lor.

Parcarea:
– Au fost delimitate aleile de acces cu borduri; A fost realizată canalizarea apelor meteorice și menajere; Au fost executate conductele subterane pentru hidranți; Au fost executate traseele cablurilor electrice; S-a realizat balastarea și compactarea terenului faza întâi;

Suprafața de joc:
– A fost realizată infrastructura; Au fost realizate instalațiile de încălzire, degivrare, drenaj și aspersie; S-a montat gazon natural și s-au executat rigole perimetrale pentru scurgerea apelor.

Vreau să îi asigur pe toți iubitorii fotbalului din acest oraș că ne dorim finalizarea investiției, poate mai mult decât oricine.

Trebuie însă să avem o abordare obiectivă a situației, având în vedere că:

– finanțarea lucrărilor este asigurată în proporție de 100% de către Primărie;
– este foarte dificil să susții financiar o echipă de fotbal de primă ligă (echipa este susținută exclusiv de către Primărie și Consiliul Județean Dâmbovița) și să îi construiești și stadion, în același timp, fiind orașe mult mai potente financiar care nu susțin echipe de Liga 1 (ex: Timișoara, Oradea, Ploiești, Buzău sau Galați) și nu vreau să mă gândesc la ipoteza unui blocaj financiar;
– actualul Guvern pur și simplu a ignorat, mai bine de un an, târgoviștenii, nealocând vreun ban, prin rectificare bugetară acestui oraș, iar anul acesta ne confruntăm cu un deficit bugetar fără precedent;
În actualul context, facem tot ceea ce putem pentru a susține acest proiect din punct de vedere financiar, iar stadionul să fie gata anul acesta, sub rezerva existenței unei resurse financiare consistente.”

Mai mulți suporteri și-au anunțat intenția de a protesta pașnic în zona stadiounului, la sfărșitul săptămânii. Voi participa din partea Gazetei, pentru a le consulta punctul de vedere.

Chindia își reia activitatea fotbalistică în mod oficial mâine, 13 ianuarie, într-un meci din cadrul etapei a 16-a a campionatului Ligii 1, ediția 2020-2021. Partida se va disputa la Buftea, de la ora 17:00, adversarul fiind Politehnica Iași, echipă clasată pe locul 15, cu 14 puncte, în acest moment. Chindia ocupă locul 7, cu 20 de puncte.

Peste numai 3 zile, târgoviștenii se vor deplasa la Dinamo, pentru următoarea etapă. Să le urăm succes băieților noștri și să-i urmărim live mâine de la 17:00, pe posturile de sport Digi, Look și Telekom.

La mulți ani medicului echipei,  Lucian Chețan.

Foto: AFC Chindia Oficial

BMG

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro