ortooxacell kiss2022.gif Flax

Centru pentru dezvoltarea fizică a copiilor

Este evident de câteva mii de ani că o minte sănătoasă nu poate exista într-un trup bolnav. Statele avansate ale lumii au toate programe sportive pentru populaţie, începand chiar de la vârste preşcolare. Nici la vârste înaintate, după pensionare, activităţile sportive nu încetează. Din partea guvernelor respective este un calcul simplu. Sănătatea întreţinută prin sport costă mai puţin decât îngrijirea medicală. Şi mai este bineînţeles şi respectul pentru cetăţeni, dorinţa ca aceştia să aivă o viaţă cât mai plăcută şi activă. 

Din păcate în România cluburile dispar, orele de sport din şcoli sunt şi ele oficial pe cale de dispariţie. Acesta este motivul pentru care Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi clubul sportiv Phoenix au demarat un program menit să suplinească pe cât posibil lipsa unui sistem de educaţie fizică coerent şi suficient.

În această idee, la sediul Centrului De Cultură Dâmboviţa, situat pe Centrul Vechi (vechea Şcoală Populară de Artă)  a fost deschisă de curând o sală de antrenament pentru copii şi nu numai. „Deşi este în principal o sală de karate, o mare parte antrenamentelor se axează pe dezvoltarea fizică generală atât de necesară copiilor. Exercitiile menite să dezvolte forţa, viteza şi coordonarea sunt toate gândite sub forma unor jocuri  atractive, iar răspunsul copiilor este extraordinar”, a explicat antrenorul Vasile Lupaşc. De opt ori campion mondial la karate, Vasile Lupaşc este ca formaţie profesională profesor de istorie şi autor de romane istorice, la variantele audio ale cărţilor sale colaborând cu nume gigantice ale scenei româneşti, cum sunt Marcel Iureş şi Mircea Albulescu. Cei care se înscriu la sală vor primi şi scurte lecţii de istorie a României. De asemenea, în plan sunt şi vizite la obiectivele istorico-culturale ale Târgoviştei şi ale judeţului.

„Această combinaţie de activităţi sportive generale, tehnici de karate şi lecţii de istoria românilor este gândită tocmai pentru a da încredere copiilor şi a-i pregăti pentru încercările vieţii atât cele fizice, cât şi cele de ordin psihic. De cele mai multe ori, elevii participanţi la aceste cursuri îşi îmbunătăţesc rezultatele şcolare, înregistrează o creştere a capacităţii de concentrare şi a disciplinei”, mai precizează antrenorul.

Toţi cei interesaţi se pot înscrie la antrenamente, la secretariatul Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa de pe Centrul Vechi al Târgoviştei, unde pot obţine mai multe informaţii în fiecare zi de luni până vineri, între orele 9.00-16.00.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media