Sute de controale, amenzi, avertismente și sancțiuni aplicate de ITM Dâmbovița, în luna martie

 

În cursul lunii martie 2013 I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 132 de controale în domeniile relaţiilor de muncă şi 145 de controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă din 132 de angajatori controlaţi 39 au fost sancţionaţi cu 16 avertismente şi 31 de amenzi în valoare de 132.000 de lei.

Controalele privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată au dat rezultate, în urma acestora 10 angajatori fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare de 90.000 de lei pentru primirea la muncă a 21 de persoane fără întocmirea documentelor de angajare.

Celelalte sancţiuni au fost aplicate pentru neevidenţierea orelor suplimentare şi pentru neîndeplinirea masurilor dispuse în controalele anterioare.

 

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 145 de controale. S-au constatat 260 de neconformităţi pentru care s-au dispus măsuri de remediere iar 20 de angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 108.000 lei.

Multe sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere a securităţii şi sănătăţii în muncă eliberată de Registrul Comerţului şi pentru lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.

 

Ca urmare a conflictelor de muncă apărute între angajaţi şi angajatori, la sediul I.T.M. Dâmboviţa au fost înregistrate 42 de sesizări prin care se reclamau nerespectarea legislaţiei muncii privitoare la neplata drepturilor salariale, munca la negru, nerespectarea programului de lucru, neeliberarea adeverinţelor pentru activitatea prestată, toate sesizările primind răspunsul în termenul legal.

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro