Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Sprijin dâmboviţean pentru sinistraţii din Galaţi

          Autorităţile dâmboviţene nu au rămas indiferente la durerea  familiilor afectate de inundaţii în judeţul Galaţi, și, în cadrul unei şedinţe extraordinare organizată de Consiliul Judeţean, astăzi, consilierii au aprobat utilizarea sumei de 500 de milioane lei vechi din sumele alocate din bugetul CJ Dâmboviţa pe anul 2013.

Banii vor fi viraţi în contul Crucii Roşii Dâmboviţa, astfel încât să se cumpere strictul necesar pentru sinistraţi, iar marţi să plece deja ajutoarele către Galaţi.

”Au fost necazuri mari în unele judeţe din Ţară şi aici cel mai afectat judeţ este Galaţi. Mi se pare omeneşte şi normal să fim alături de autorităţile din Galaţi. La Tulcea am luat legătura dar de acolo mi s-a comunicat că nu este nevoie de ajutor.Am făcut apel şi către toţi primarii din judeţ să se mobilizeze şi să strângă ajutoare pentru sinistraţiii din Galaţi.Deja directorii din CJ Dâmboviţa au luat legătura şi cu agenţii economici din judeţ ca să putem sprijinii sinistraţii şi cu materiale de construcţii.Trebuie să fim uniţi oricând putem fi şi noi într-o astfel de siruaţie ”, a declarat preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu.

         De asemenea, a fost lansat un APEL UMANITAR DE URGENȚĂ către Arhiepiscopia Târgoviște, către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița și către alte autorități județene și locale în vederea sprijinirii cu ajutoare constând în alimente neperisabile, îmbrăcăminte nouă, lenjerii, apă minerală, materiale de construcții, ciment, cărămidă, cherestea, materiale de uz casnic și gătit, electronice și electrice, materiale de curățenie, etc.

       Potrivit unui comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, şi-au oferit deja sprijinul societăți din cadrul Parcului Industrial Moreni, precum și Primăria Lungulețu și Primăria Cândești.

Ploile din ultimele zile au făcut ravagii în judeţul Galaţi, unde au murit şi dispărut oameni, cât şi animale, în puhoaiele care au lovit judeţul, iar meteorologii au anunţat că judeţele Brăila, Tulcea şi Galaţi vor fi, din această seară, până mâine dimineaţă, sub cod portocaliu de ploi, alte şase judeţe din estul şi sud-estul ţării fiind atenţionate cu cod galben.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media