Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Sindicatele strâng cu uşa mâna întinsă de USL, doar înainte de locale!

Patru din cele cinci confederaţii naţionale sindicale cu filiale în judeţul nostru au protestat astăzi la Târgovişte, într-un mod mai puţin obişnuit. 120 de autovechicule au mărşăluit sub imnul naţional pe un traseu ce a cuprins întreg oraşul. Au participat Cartel Alfa, care a fost şi coordonatorului evenimentului, CSDR, BNS şi Meridian. Marea supărare a mişcări sindicale strânse la protest a fost trădarea CNSRL Frăţia, confederaţie care îşi anunţase participarea, dar a renunţat subit. “Demonstrează că joacă strâmb faţă de colegi” a apreciat liderul Cartel Alfa, Constantin Bucuroiu.

Protestul a avut o singură revendicare. Sindicatele vor ca actuala putere să-şi respecte angajamentele luate înainte de alegeri, pe vremea când era în opoziţe, privitoare la modificarea codului muncii, a legii dialogului social şi a legii pensiilor. Sindicaliştii au 64 de pagini pline cu amendamente la cele 3 legi, acceptate şi de asociaţiile patronale şi negociate cu USL din vremea opoziţiei, amendamente pe care le vor transpuse în legislaţie înainte de alegerile parlamentare. “Vrem ca modificările să fie făcute până la alegeri, ca să nu fim păcăliţi. Noi am fost serioşi!”, a mai spus Bucuroiu, care a admis că unele sindicate au avut înţelegeri cu USL pentru a sprijini uniunea la alegerile locale. Protestatarii târgovişteni s-au întâlnit la finalul acţiunii cu prefectul Dragoş Rusu care le-a promis că va înainta dolenţele lor guvernului pe care îl reprezintă în teritoriu.

Ultima mişcare sindicală concentrată, care a avut loc la Târgovişte, a fost la finalul lunii februarie, când 81 de maşini ale Cartel Alfa şi BNS au mărşăluit prin oraş.

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media