Senatorul Titus Corlăţean solicită Guvernului să intervină, la CEDO, în cazul Bodnariu

Senatorul PSD Titus Corlăţean solicită Guvernului să intervină ca terţă parte în procesul intentat de familie Bodnariu statului Norvegian, la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

“Vă adresez solicitarea de a lua în considerare, la nivelul Guvernului României, posibilitatea de a notifica Curtea Europeană în legătură cu decizia României de a interveni în procedura aflată pe rol în cauza Bodnariu, în calitate de terţ intervenient. Obligaţia statului român de a acţiona pentru protejarea drepturilor şi intereselor propriilor cetăţeni (tatăl şi cei cinci copii minori de la acea dată au cetăţenie română) are o natură constituţională, iar intervenţia statelor de cetăţenie în procedura la Curtea Europeană ca terţ intervenient cunoaşte numeroase precedente, inclusiv în ceea ce priveşte România”, se arată în soicitarea senatorulu de Dâmbovița, Titus Corlăţean.

Cazul Bodnariu a devenit celebru  după ce  Serviciul de protecție a copilului din Norvegia, a preluat trei din cei cinci copii ai familiei. Barnevernet (Serviciul de protecție a copilului din Norvegia) a acuzat părinții  de folosirea violenței fizice, dar și anumite probleme cu educaţia creştină oferită.  Familia Bodnariu a acționat în judecată statul norvegian.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro