Şcoala postliceală de la Colegiul Economic – o şansă în plus în găsirea/păstrarea unui job

Aici cursanţii sunt pegătiţi în calificările asistent de gestiune şi asistent manager.

Şcoala postliceală funcţionează la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgovişte încă din anul 1992. “Avem o experienţă bogată în acest sens. Am lucrat o perioadă prin colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură şi am şcolarizat calificări căutate pe piaţa muncii din domeniul servicii. În prezent şcolarizăm două calificări: asistent de gestiune, care este calificare ce a înlocuit-o pe cea de contabil şi asistent manager. Sunt căutate pe piaţa muncii. Avem anual plan de şcolarizare de două clase, întotdeauna realizăm planul 100%”, spune prof. Suzana Ilie, directorul instituţiei de învăţământ.

Locuri subvenţionate, diplome recunoscute
Cursurile se adresează tuturor absolvenţilor de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat, dar la ele se înscriu şi oameni care lucrează în domeniu şi au nevoie de o diplomă care să certifice calificarea profesională. “Nu am luat bacalaureatul şi nu am avut de ales. Am terminat profil tehnic, la alt liceu. Am ales calificarea de asistent manager, sperând că mă poate ajuta pe viitor”, mărturiseşte Mihai Dumbravă, de 20 ani. “Am terminat liceul aici, la colegiul economic şi am vrut să continui. Mă gândesc că o să-mi fie de folos această diplomă. Poate o să-mi găsesc un post”, spune Elena Iorga, o altă cursantă.
Cursurile durează doi ani, timp în care elevii participă şi la stagii de pregătire practică la agenţii economici. Locurile sunt subvenţionate de la bugetul de stat, fiind astfel o reală oportunitate pentru cei care caută un loc de muncă sau pentru cei care lucrează deja şi au nevoie de calificare pe specialitate. “Nu am luat bacalaureatul din prima sesiune. Am ales calificarea de asistent manager pentru că se caută şi sper să-mi găsesc mai uşor de lucru”, speră Dragoş Constantin. La final, elevii au de susţinut un examen de certificare a competenţelor, ce constă în probă orală, probă scrisă şi susţinerea unui proiect.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Şcoala postliceală de la Colegiul Economic – o şansă în plus în găsirea/păstrarea unui job

  • 12 martie 2014 at 18:07
    Permalink

    M-ar interesa si pe mine aceste cursuri,care este procedura?se percep taxe de scolarizare sau e gratis?

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro