Salariații COS Târgoviște au ajuns la Ministerul Economiei! Oamenii așteaptă salvarea Combinatului

Aproximativ 100 de salariați ai Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgoviște participă, astăzi, la o mișcare de protest organizată de Sindicatul Valahia, la Ministerul Economiei. Din 22 februarie, conform deciziei administratorului special s-au reluat preavizele aferente concedierii colective declanșată în iulie 2020 și amânată succesiv prin decizii de prelungire a șomajului tehnic, pentru  aproximativ 1000 de salariați ai COS Târgoviște. Oamenii așteaptă de la finele lui 2019 preluarea activelor funcționale ale COS Târgoviște de către statul român, în contul datoriilor pe care societatea cu patronat rus le are la bugetul de stat.

În ciuda promisiunilor, lucrurile nu par să se îndrepte în direcția sperată de salariați și sindicatul Valahia, care a luptat pentru preluarea activelor de către stat. Astfel, sindicatul organizează  a decis organizarea acestei acțiuni publice.

Vrem să se avizeze planul de reorganizare ca să se finalizeze procedura preluării de către stat. Este timpul să vedem că se trece de la lozinci la fapte, ca se vor da explicații pertinente cu privire la șansele reale de recuperarea a datoriei statului , dacă procedura de preluare nu se va finaliza. ,,Salvarea României” poate începe cu salvarea COS Târgoviște, și ne vom redobândi încrederea în politicienii care au promis asta!” este mesajul liderului de sindicat, Nicolae Dragodănescu.

Sindicaliștii vor să se întâlnească cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui, cu care nu au avut până acum nici o discuție.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro