Protest al sindicaliştilor COS Târgovişte! Soluţia Prefecturii – ajutor de stat pentru ruşi!

Câteva sute de persoane, membrii ai sindicatului din cadrul Combinatului de Oteluri Speciale Târgovişte, au pichetat astăzi Instituţia Prefectului Dâmboviţa. Erau aşteptaţi mult mai mulţi, dar se pare că cei proaspăt chemaţi la serviciu s-au temut să participe la protest pentru a nu fi daţi afară. Oamenii sunt nemulţumiţi de politica promovată de noul patronat care, deja, a făcut 512 disponibilizări, iar, prin nou grilă, vor urma înca 60. Mulţi dintre cei daţi afară sunt trecuţi de prima tinereţe şi sunt convinşi că nu-şi vor mai găsi de lucru. Speră doar că drepturile salariale prevăzute prin contractul colectiv de muncă să le fie acordate.

Pe de altă parte încrederea în noul patronat, tot rus, este extrem de scăzută. “Dacă mergem în ritmul asta nu avem nici o şansă şi vom vedea în locul COS Târgovişte un camp arabil, în viitorul foarte apropiat.” a precizat Constantin Bucuroiu, liderul Cartel Alfa Dâmboviţa.

În timp ce sindicaliştii  scandau în Piaţa Tricolorului, o delegaţie a discutat cu prefectul judeţului Victor Sanda. Acesta  a avansat soluţia unui ajutor de stat pentru COS în aşa fel încât locurile de muncă să fie salvate. Ruşii de la Mechel au mai primit un ajutor financiar din partea statului român, care i-a scutit de datoriile către bugetul de stat, în urmă cu aproape 11 ani la momentul privatizării societăţii.

 

 

 

 

 


Regata

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro