Opinie lider de sindicat: „La COS Târgovişte… se vehiculează că nu vor mai da drumul la Oţelărie”

Linişte şi pace la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte (COST), care nu mai lucrează de aproape şase luni! Activitatea a fost întreruptă încă din luna decembrie 2019, apoi a venit pandemia de coronavirus  care a permis angajatorului să-şi ţină în continuare salariaţii acasă, în şomaj tehnic, de data aceasta pe banii plătiţi de stat, respectiv 75% din salariu. Preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu susţine că este foarte posibil ca Oţelăria, unde se află cuptorul principal, să nu mai pornească deloc pentru că se vehiculează ideea aducerii materiei prime din Rusia, urmând ca la Târgovişte să se facă doar procedura de laminare. Deci în locul unei investiţii care să reducă poluarea, la COST se preferă  varianta închiderii capacităţii de producţie…

„COS Târgovişte nu a început lucrul, se vehiculează că nu vor mai da drumul la Oţelăria unde e cuptorul principal şi vor aduce materie primă, în speţă ţagla pentru laminatele lungi, din Rusia… şi aici nu vom face decât laminare. La combinat este o nebuloasă totală, este în insolvenţă în continuare, în ultima perioadă a stat în 75% cu banii daţi de stat. Din decembrie 2019 nu se mai lucrează la COST, facem şase luni de zile în curând, deci de o jumătate de an nu mai lucrează combinatul. Şi noi, de la lună la lună, primim câte o notificare  prin care ni se spune ceva care nu se respectă… Ni s-a spus că va fi cesionată activitatea de producţie câtre o firmă, un polonez, care vrea să preia activitatea, iar combinatul îi va pune la dispoziţie utilităţile – fluide, energie, drumuri, cale ferată… şi până la urmă nu a luat-o aşa cum a zis. După aceea s-a spus că închiriază utilajele către aceeaşi firmă. Acum, colac peste pupăză, a venit pandemia şi nu mai face chestia asta decât după ce se potoleşte pandemia.

E o tristeţe iremediabilă COS Târgovişte, din nefericire! Noi am tot sperat că statul îi va despăgubi pe cei care au creanţe, în actuala stare de insolvenţă, şi va prelua această unitate, dar cu cine… Acum, şi pe stare de urgenţă, respectiv alertă, şi pe guvernare liberală, îi doare la bascheţi că se stinge sub ochii noştri văzând cu ochii încă o unitate din metalurgia românesacă. E trist, la COS Târgovişte, din nefericire,  nu avem o rezoluţie care să ne permită să credem că lucrurile vor evolua rapid către ceva mai bun. Acum nu va mai porni cuptorul care polua, dar să zicem că e rezolvare de moment. Au mai făcut şi alţii, pe la Galaţi, chestia asta, au adus cocsul din altă parte, au închis Cocseria, şi aşa, puţin câte puţin, o să ajungem dacă Doamne fereşte va trebui să facem o ţeavă de puşcă… va trebui s-o cumpărăm de la chinezi sau de la ruşi pentru că din altă parte nu prea mai avem, pentru că din UE e foate scump”, a semnalat preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro