Grevă spontană a ceferiştilor dâmboviţeni! 4 trenuri au fost oprite pe trasee!

Cei care au călătorit cu trenul în această dimineaţă pe rutele CFR din judeţul nostru au avut parte de o supriză de proporţii. La ora 7:00, 4 garnituri aflate în trafic au fost oprite în staţii, în urma unui protest spontan al ceferiştilor.

Aceştia sunt nemultumiţi că nu şi-au primit salariile, care ar fi trebuit să le intre pe carduri, luni, 14 ianuarie. De asemenea, liderul de sindicat Marius Cârciumaru, impegat de mişcare în Gara Târgovişte, a precizat că angajaţii din sistem se tem pentru siguranţa locului de muncă, iar în ultima vreme au pierdut orice facilitate pe care o aveau ca lucrători ai CFR, inclusiv cele 12 călătorii gratuite. Probleme sunt şi în ceea ce priveşte funcţionarea Gării. Se pare că ieri, clădirea a fost la un pas să rămână fără contorul de gaze, în urma acumulării datoriilor către firma furnizoare. Angajaţii acuză ministerul că nu a mai investit în sistem, care se duce astfel de răpă.

În trenurile oprite astăzi, care asigurau transportul pe relaţiile Bucureşti – Titu- Târgovişte – Pietroşita şi retur, erau câteva sute de pasageri. Majoritatea au renunţat la calătorie, deşi plătiseră biletele sau aveau abonamente. Circulaţia feroviară s-a reluat la ora 9:00. Cu toate acestea traficul va fi într-o oarecare măsură perturbat, din cauza întârzierilor acumulate de cele 4 garnituri oprite.

UDPATE: În urma protestului Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a declarat că cei care se fac vinovaţi de întârzierea salariilor, vor plăti:”Vreau să mă conving că astăzi sau cel târziu mâine toți oamenii vor primi salariilor. Abia după voi face o analiză și toți cei vinovați vor plăti. Avem obligația ca toți oamenii să-și ia salariile la timp. …Nu pot să vă spun azi cine va pleca acasă, dar cu siguranță există persoane care vor pleca acasă. Nu disponibilizări, cei vinovați de această situație.“, a spus Fenechiu, citat de B1 Tv.ro

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro