În Dâmbovița, numărul procedurilor de adopție, în creștere

Deși s-a speculat în presa centrală că prevederile noii legi a  adopțiilor, aprobată anul trecut, pe 7 aprilie, au determinat creșterea numărului de adopții, în județul nostru, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului spun că este încă prea devreme pentru o astfel de concluzie. “În ceea ce privește noua lege a adopțiilor, este prematur să tragem o concluzie privind creșterea numărului adopțiilor datorată modificărilor prevăzute în aceasta, deoarece adopția se realizează de către instanță la propunerea DGASPC, care întocmește documentele prezentate instanței. Termenele sunt stabilite de către instanță, în funcție de fiecare caz”, spune Cerasela Gurgu, reprezentant DGASPC Dâmbovița.

Cu toate acestea, numărul procedurilor de adopție deschise anul trecut a fost mai mare decât cel din 2011, în special în semestrul II, când s-au înregistrat 82 deschideri procedură adopție, 12 încredințări în vederea adopției și 14 încuviințări adopție națională.

Astfel, în anul 2012 s-a realizat deschiderea procedurii de adopție (copii adoptabili) pentru 118 copii, 39 încredințări în vederea adopției și 42 încuviințări de adopție națională. Se constată o creștere față de anul 2011 când s-au realizat 82 deschideri procedură adopție națională, 36 încredințări în vederea adopției și 39 încuviințări adopție națională.

 

 

 


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro