Gestul unui militar târgoviștean, apreciat de Ministerul Apărării Naționale

În cursul zilei de 21 februarie a.c,  Ministerul Apărării Național anunța gestul curajos făcut de un tânăr militar târgoviștean.

Iancu Laurențiu, în vârstă de 32 de ani, din Batalionul 1 Rachete Sol-Aer Boteni, a salvat viața unei femei. Apartamentul acesteia, vecină a bărbatului, a luat foc, iar femeia, aflată în imposibilitatea de a se deplasa, risca să ardă de vie. Trezit de strigătele femeii și fără să ezite, militarul a intrat în apartament și a scos afară femeia. Din nefericire, din cauza fumului inhalat, militarul se află acum la spital, intubat.

“Eu nu am făcut altceva decât să îmi urmez instinctul uman de a da o mână de ajutor unui om căzut. Într-adevăr, pentru a salva viața vecinei mele, mi-am riscat viața mea, dar pentru asta sunt pregătit. Satisfacția de a salva un om de la moarte este inimaginabilă! Dacă puteți să ajutați, nu ezitați, însă fiți raționali!”

Gestul bărbatului reprezintă o dovadă de curaj, dar și o dovadă de onoare și a faptului că a înțeles și s-a dedicat profesiei militare. Sperăm ca Lucian să se recupereze cât mai repede și îi mulțumim pentru profesionalismul și curajul de care a dat dovadă!

 

FOTO: Facebook Laurențiu Iancu; MApN

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro