Dăruieşte speranţă de Sărbători! Ajută-l pe Călin Ungureanu din Târgovişte să trăiască!

Încercările vieţii sunt nelimitate şi uneori prea crunte. Familia Ungureanu din Târgovişte a simţit-o continuu în ultimii opt ani de zile. Pe 30 noiembrie 2004 s-a născut Călin, despre care aveau să afle treptat că suferă de boli teribile, care nu numai că îi ameninţă viaţa, dar şi şansa la normalitate, pentru care noi, restul oamenilor, ar trebui să ne simţim binecuvântaţi. La aproape 1 an şi jumătate, i-a fost descoperită o malformaţie foarte gravă a inimii – tetralogie Fallot, care îl face să se sufoce frecvent, lipsa de oxigen afectându-i întreg organismul. Cu sacrificii imense şi cu împrumuturi pe măsură, de la vârsta de 2 ani şi jumătate, părinţii Dan şi Ivona încearcă să-l opereze la spitalului din Târgu Mureş, unde sunt medicii care ar putea să-l salveze pe Călin.

“Tot ceea ce pentru noi este normal pe el îl lasă fără aer”

El nu este însă un copil ca oricare. Anestezia îşi face cu greu efectul în cazul lui, ceea ce a determinat amânarea repetată a operaţiei, timp în care resursele financiare s-au consumat repede. Mai mult, el nu poate să comunice, la vârstă de 4 ani şi jumătate primind diagnosticul de autism, ceea ce îl face să fie un pacient şi mai dificil. Mama lui, asistentă de farmacie, este cea care îl îngrijeşte, renunţând la serviciu şi dedicându-se în totalitate lui. „Nu putem fi o familie normală. El are programul lui şi cere toată atenţia. Nu doarme nopţile, nu mănâncă orice, stă numai cu mine. Nu prea vorbeşte, dar simt că înţelege şi simt că are o sensibilitate dincolo de lumea noastră. Acest copil al meu s-a chinuit pe sufletul meu, pentru că orice – de la mers, mâncat, defecație, joacă – este un efort extraordinar de care trebuie ferit pe cât posibil. Cu alte cuvinte, tot ceea ce pentru noi este normal pe el îl lasă fără aer, nemaivorbind de multe alte consecințe care derivă din lipsa oxigenului” povesteşte cu durere sfâşietoare mama sa.

„Nu ştiu câţi ani de viaţă mai are şi cel mai tare mă doare că nu am cum să-l ajut”

Ivona a simţit dinainte de a-i spune doctorii că băiatul ei, pe care şi l-a dorit atât de mult, are probleme. „Din primele luni am simţit că este ceva în neregulă cu el, dar sistemul medical e de aşa natură că te face să crezi că totul e bine, când nu e. Iar problemele se agravează cu trecerea timpului. Nu ştiu câţi ani de viaţă mai are de trăit şi cel mai tare mă doare că nu am cum să-l ajut”, spune disperată Ivona. Fiecare zi este o nouă încercare atât pentru ea şi pentru soţul ei, cât şi pentru Călin, care totuşi găseşte resurse să-i încurajeze. „Sunt o persoană puternică, dar stau 24 de ore din 24 între pereţii aceştia şi îl văd că se chinuie de opt ani de zile, aşa că se întâmplă să mai cedez. Îmi simte supărarea şi imi zice: Papi, fii fericită – papi, aşa îmi spune, că nu poate să-l pronunţe pe m”.

„Cred că aceşti copii sunt trimişi ca să ne dea nişte lecţii”

Doctorii le-au recomandat recuperare pentru autism, în aşa fel încât Călin să devină mai cooperant. Însă problemele la inimă şi crizele de sufocare nu i-au permis acestuia să lucreze cu un specialist. Practic, fiecare dintre cele două boli împiedică soluţia în cazul celeilalte. „Călin nu cred că s-a născut autist. Cred că sunt probleme dezvoltate din cauza malformaţiei pe care o are şi care nu îi permite o bună oxigenare a creierului. Nici nu vă puteţi imagina cât de greu e. Şi totuşi cred că aceşti copii sunt trimişi ca să ne dea nişte lecţii. Au o altfel de inteligentă, eu cred că sunt superiori nouă, în unele aspecte”, consideră Ivona.

Astfel că familia Ungureanu a ajuns iar la o nouă programare a operaţiei care să-i repare chirurgical defectele cardiace, operaţie care este din ce în ce mai riscantă cu înaintarea în vârstă. Este însă o şansă şi pentru a spera în recuperare pe parte de autism, boală asupra căreia se intervine la vârste cât mai fragede. Cheltuielile de operaţie se ridică la suma de 7000 de euro, bani imposibil de strâns de familia Ungureanu, care în ultimii opt ani a fost nevoită să facă împrumuturi nenumărate pentru salvarea lui Călin.

“Vă rog cu sufletul să ne ajutați dumneavoastră, suflete de oameni, să n-ajungem la situația de a accepta ceea ce noi singuri nu putem schimba, pentru că eu una știu că atâta putere și înțelepciune n-aș putea avea! Vreau ca si copilul meu să trăiască!” este apelul unei mame disperate.

Puteţi să-l ajutaţi pe Călin, donând orice sumă de bani în conturile:

1) IBAN (RON): RO21 INGB 0000 9999 0067 0318, deschis la ING BANK Târgoviște

2) IBAN (EUR): RO57 BTRL 0160 4201 6138 23XX | SWIFT: BTRL RO22DBA – deschis la Banca Transilvania Targoviste

Pentru orice alt fel de sprijin îi puteţi contacta familia la telefon: 0763 663 375 – Daniel Ungureanu.

calin_ungureanu1

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro